Pečený losos na vietnamský štýl

s edamamom, červenou kapustou a jasmínovou ryžou

Toto je jeden extraordinárny losos na vietnamský štýl. Predtým ako ho budeme opekať na panvici, obalíme ho marinádou zo sójovej omáčky, zázvoru, limetky, rybej omáčky, a tak ďalej. Rovnako dobrá je aj príloha. Aj ryža samozrejme, ale teraz máme na mysli kapustovo-mrkvový šalát s edamamom.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2896 kJ / 692 kcal
673 kJ / 161 kcal

Tuky

33 g

7,7 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,4 g

Sacharidy

57 g

13,3 g

Cukry

6 g

1,4 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

36 g

8,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená kapusta (g)

100

Edamame* (g)

50

Jarná cibuľka (zväzok)

0,25

Jasmínová ryža (g)

100

Limetka (ks)

0,5

Losos* (g)

300

Mrkva (ks)

1

Rybia o.  (ml)

5

Ryžový ocot (ml)

10

Sezamový olej (ml)

15

Sójová o. (ml)

20

Trstinový cukor (g)

10

Uhorka (ks)

0,5

Zázvor (g)

40

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody a privedieme k varu. Stíšime plameň a varíme na slabom plameni mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vyplneme plyn a necháme zakryté.

marinada

V miske spolu zmiešame očistený a nastrúhaný zázvor, kôru a šťavu z limetky, trstinový cukor, rybiu omáčku, polovicu sezamového oleja a 50 ml vody (2 porcie). Miešame dokým sa cukor nerozpustí.

losos v panvici

Zapneme rúru na 230 stupňov. Rybu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Zázvorovú marinádu vlejeme do panvice vhodnej do rúry a uložíme naň lososa kožou dolu. Vrchnú časť potrieme polovicou oleja a vložíme do rúry. Pečieme 10 minút.

salat

V stredne veľkej miske spolu zmiešame zeleninu. Edamame rozmrazíme pod tečúcou vodou v sitku. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle. Uhorku nakrájame na malé kúsky. Nastrúhanú kapustu pridáme ku ostatnej zelenine. Premiešame.

dresing

V hrnci spolu zmiešame zvyšok sezamového oleja, ryžový ocot a sójovú omáčku. Varíme na sporáku 2 minúty, kým nám nevznikne omáčka. Pravidelne miešame. 

Lososa v rúre v polovici otočíme.

peceny losos s ryzou

Polovicu taniera vyplníme ryžou, druhú polovicu zeleninovým šalátom. Na vrch uložíme opečeného lososa a polejeme ho omáčkou z predošlého kroku. Jarnú cibuľku nakrájame na malé kúsky a posypeme ňou lososa. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečený losos na vietnamský štýl s edamamom, červenou kapustou a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 692 kcal / 161 kcal, Tuky: 33 g / 7,7 g, Sacharidy: 57 g / 13,3 g, Bielkoviny: 36 g / 8,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená kapusta, Edamame, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Limetka, Losos, Mrkva, Rybia omáčka, Ryžový ocot, Sezamový olej, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Uhorka, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

7.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *