Miska hovädzieho s ryžou

na kórejský spôsob s pikantnými uhorkami

S nami precestujete celý svet. Minimálne ich kuchyne. Dnes sa podáva hovädzie mleté mäso inšpirované kórejskou kuchyňou. Bude ho dopĺňať uhorkový šalát, ale nie taký obyčajný. Uhorky budeme marinovať v miske spolu s medom, ryžovým octom a chilli papričkami. Mäso so zázvorom, uhorky s chilli podávame s jasmínovou ryžou.

    #hviezdoukuchyne

miska s hovadzim

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2686 kJ / 642 kcal
671 kJ / 160 kcal

Tuky

31 g

7,8 g

nasýtené mastné kyseliny

11 g

2,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

Sacharidy

62 g

15,5 g

Cukry

12 g

3,0 g

Vláknina

3 g

0,8 g

Bielkoviny

33 g

8,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Uhorka (ks)

1

Zázvor (g)

20

Cesnak (strúčik)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Med (g)

10

Ryžový ocot (ml)

15

Sójová omáčka (ml)

30

Olivový olej (ml)

10

Chilli 

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

uhorky v marinade

Jeden diel ryže varíme s dvoma dielmi vody. Osolíme. Varíme dokým sa voda neodparí.

Uhorku umyjeme, nakrájame na tenké krúžka a presunieme do stredne veľkej misky. Ku uhorkám pridáme polovicu medu, ryžový ocot a chilli. Premiešame a odstavíme nabok.

zazvor a cesnak

V malej miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, očistený a nastrúhaný zázvor, med, sójovú omáčku a olej.

maso na panvici

Na rozpálenú panvicu premiestníme mleté mäso a za neustáleho premiešavania opekáme 4 minúty. Osolíme a okoreníme.

maso zazvor a cesnak v panvici

Ku mäsu pridáme aj zázvorovú zmes a ďalej premiešavame, kým nevidíme žiadne ružové časti mäsa – 4 minúty.

nakrajana cibulka

Hneď po zázvorovej zmesi pridáme do panvice aj takmer celú nakrájanú jarnú cibuľku (zvyšok si necháme na ozdobenie).

miska s hovadzim

Keď je všetko pripravené, môžeme servírovať. Do tretiny misky si dáme ryžu, do druhej tretiny mäso, a nakoniec marinovanú pálivú uhorku. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Miska hovädzieho s ryžou na kórejský spôsob s pikantnými uhorkami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 642 kcal / 160 kcal, Tuky: 31 g / 7,8 g, Sacharidy: 62 g / 15,5 g, Bielkoviny: 33 g / 8,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak Hovädzie mäso mleté, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Med, Olivový olej, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Uhorka, Zázvor, Chilli, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *