...

Miska morčacích mäsových guliek

s quinoou, bazalkovým dresingom a opečenými mandľami

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2686 kJ /
642 kcal
670 kJ /
160 kcal

Tuky

29 g

7,3 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

48 g

12,0 g

Cukry

3 g

0,8 g

Vláknina

1 g

0,3 g

Bielkoviny

42 g

10,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

100

Mandle (g)

20

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Olivový olej (ml)

30

Panko (g)

20

Quinoa (g)

100

Rímsky šalát (ks)

0,5

Šalotka (ks)

0,5

Tmavé balsamico (ml)

20

Bazalka

 

Drvené chilli

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

mandle v miske

Mandle nakrájame nahrubo a opečieme 5 minút na suchej panvici. Presunieme do misky a odložíme nabok.

quinoa v hrnci

Jeden diel quinoi dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Prikryjeme a privedieme k varu. Následne stíšime plameň, mierne odkryjeme a varíme, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme zakryté.

suroviny na gulky v miske

V miske spolu zmiešame mäso, strúhanku, polovicu chilli, talianske korenie, polovicu nadrobno nakrájanej bazalky a soľ. Dôkladne premiešame a vytvoríme malé guľky.

gulky v panvici

V panvici rozpálime tretinu oleja. Guľky postupne pokotúľame po ploche panvice, aby sa obalili olejom a mäso stiahlo. Následne ich opekáme 5 minút a priebežne panvicou pokrúžime, aby sme si boli istí, že sa neprilepili.

dresing

V malej miske spolu zmiešame zvyšok nakrájanej bazalky, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú šalotku, olej, balzamico, soľ, čierne korenie a chilli. Presunieme do väčšej misky

Miska morčacích mäsových guliek s quinoou, bazalkovým dresingom a opečenými mandľami

Polovicu taniera vyplníme quinoou. Do druhej polovice uložíme natrhaný šalát a rozpolené paradajky. Pridáme mäsové guľky, polejeme dresingom z predchádzajúceho kroku a posypeme opečenými mandľami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Miska morčacích mäsových guliek s quinoou, bazalkovým dresingom a opečenými mandľami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 642 kcal / 160 kcal, Tuky: 29 g / 7,3 g, Sacharidy: 48 g / 12,0 g, Bielkoviny: 42 g / 10,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Cesnak, Cherry paradajky, Mandle, Mleté morčacie mäso, Olivový olej, Panko, Quinoa, Rímsky šalát, Šalotka, Tmavé balsamico, Bazalka, Drvené chilli, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.