Miska pečeného karfiolu

s fazuľou a limetkovo-koriandrovou ryžou

To, že u nás nájdete len overené zdravé a chutné recepty je samozrejmosť. Takisto nie je tajomstvo, že sa snažíme presvedčiť tých, ktorí si nevedia predstaviť jedlo bez mäsa, aby si to vyskúšali aspoň raz za týždeň. Dúfame, že presne pomocou fotiek takýchto neodolateľných pochúťok sa nám to podarí a spoločne budeme ochutnávať rôzne kombinácie chutí, ktoré nám tento svet ponúka.  #hviezdoukuchyne

opekany karfiol

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2867 kJ / 685 kcal
521 kJ / 125 kcal

Tuky

22 g

4,0 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

3,1 g

Sacharidy

96 g

17,5 g

Cukry

3 g

0,5 g

Vláknina

20 g

3,6 g

Bielkoviny

19 g

3,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Avokádo (ks)

1

Basmati ryža (g)

140

Fazuľa červ. (g)

200

Karfiol (ks)

0,5

Kukurica v konzerve (g)

100

Limetka (ks)

1

Paradajka (g)

100

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

20

Rasca (g)
Cesnakový prášok (g)
Chilli (g)
Koriander (g)
Kajenske korenie
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Dnes začneme rúrou. Rozohrejeme ju na 200 stupňov a pripravíme si to, čo do nej dáme. Keďže ide o pečený karfiol, tak si poďme pripraviť karfiol.

okoreneny karfiol

Karfiol umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie hlavičky. Presunieme ich do misky, v ktorej zmiešame spolu karfiol, chilli, rascu, granulovaný cesnak, kajenské korenie a soľ. Presunieme na papier na pečenie a dáme do rúry. Pečieme 20 minút.

paradajka a cibula pred krajanim

Presunieme sa ku panvici a pripravíme si suroviny, ktoré budeme pripravovať v nej. Cibuľu a paradajku nakrájame na malé kúsky. Rozpálime olej v panvici, a keď je už horúci pridáme cibuľu a opekáme 3 minútky.

kukurica s korenim v panvici

Pridáme ku cibuli fazuľu, kukuricu a korenie, ktoré nám ostalo po karfiole v miske. Premiešame a varíme asi 5 minút. 

Pripravíme si ryžu vo vedľajšom hrnci s osolenou vodou.

opekany karfiol

Nakrájame avokádo a limetku. Polovicu limetky odšťavíme do ryže. Polku nasekaného koriandru zmiešame s uvarenou ryžou. Druhú polovicu použijeme na ozdobenie. Tanier naaranžujeme a môžeme papať. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Miska pečeného karfiolu s fazuľou a limetkovo-koriandrovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 685 kcal / 125 kcal, Tuky: 22 g / 4,0 g, Sacharidy: 96 g / 17,5 g, Bielkoviny: 19 g / 3,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Basmati ryža, Fazuľa červená, Karfiol, Kukurica, Limetka, Olivový olej, Paradajka, Zeleninový bujón, Žltá cibuľa, Chilli, Rasca, Granulovaný cesnak, Drvené chilli, Koriander, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *