...

Zeleninový šalát

s grilovaným tofu, arašidmi a čerstvými bylinkami

Nie je veľa vegánskych jedál, ktoré chutia tak chutne, ako chutne vyzerajú. Niektoré len sa tak tvária, a niektoré ani to. Tak, ako v tomto prípade budú ukojené oči, tak si prídu na svoje aj chuťové kanáliky a bruško. Tofu nemusí každému chutiť, ale keď sa poriadne vymarinuje a opečie, tak poteší naozaj úplne skoro každého.    #hviezdoukuchyne

grilovane tofu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2076 kJ / 496 kcal
472 kJ / 112 kcal

Tuky

36 g

8,2 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

3,9 g

Sacharidy

31 g

7,0 g

Cukry

9 g

2,0 g

Vláknina

10 g

2,3 g

Bielkoviny

21 g

4,8 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie
Mrkva (ks)

200

Koriander (g)

10

Uhorka (ks)

1

Tofu *(g)

300

Mäta

10

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

100

Jarná cibuľka (zväzok)

3

Arašidy (g)

30

Olivový olej (ml)

40

Javorový sirup (ml)

5

Ryžový ocot (ml)

20

Sójová omáčka (ml)

20

Cesnakový dresing (ml)

10

*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

dresing

V menšej miske zmiešame spolu suroviny na marinádu. Polovicu olivového oleja, sójovú omáčku, ryžový ocot, javorový sirup, cesnakový dresing a prelisovaný cesnak.

tofu v marinade

Marinádu prelejeme do väčšej plytkej nádoby (napríklad pekáč) a poukladáme na ňu tofu. To si predtým nakrájame na pásiky. Marinádou obalíme tofu z oboch strán a odložíme nabok marinovať.

zelenina pred krajanim

Jarnú cibuľku, uhorku, mrkvu, paradajky, koriander a mätu umyjeme a osušíme. Mrkvu očistíme a nakrájame na pásiky. Uhorku nečistíme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu a ešte raz na štvrtinky. Nakoniec krájame priamo. Paradajky takisto nakrájame na menšie kúsky.

salat

Nakrájanú zeleninu a bylinky presunieme do väčšej misky, kde spolu suroviny premiešame rukami.

grilovanie tofu

Keď pomaly končíme s krájaním zeleniny, môžeme začať grilovať tofu. Na panvici rozpálime olej a ukladáme na ňu marinované kúsky tofu. Opekáme z oboch strán dozlatista (približne 6 minút z každej strany na miernom ohni).

grilovane tofu

Opečené kúsky tofu môžeme zamiešať do šalátu a podávať, alebo môžeme dať časť šalátu do taniera, na neho tofu a prikryť ďalšou vrstvou šalátu. Posypeme nahrubo nasekanými arašidmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Zeleninový šalát s grilovaným tofu, arašidmi a čerstvými bylinkami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 496 kcal / 112 kcal, Tuky: 36 g / 8,2 g, Sacharidy: 31 g / 7,0 g, Bielkoviny: 21 g / 4,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidy, Cesnak, Cesnakový dresing, Cherry paradajky, Jarná cibuľka, Javorový sirup, Mrkva, Olivový olej, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Tofu, Uhorka, Koriander, Mäta

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.