...

Miska pikantného morčacieho mäsa

s tekvicou, reďkovkou a citrónovou omáčkou

Snažíme sa pridávať zaujímavé recepty s mletým mäsom, pretože je to surovina, ktorá nie je u nás bežná. Je to škoda, pretože vďaka nej sa dá vymyslieť mnoho skvelých a chutných receptov, ktoré urobia našu kuchyňu pestrejšou. Dnes si pripravíme šťavnaté morčacie mleté mäso, jemnú tekvicu s citrónovou omáčkou.

  #hviezdoukuchyne

pikantne morcacie maso

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2301 kJ / 550 kcal
460 kJ / 110 kcal

Tuky

15 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,2 g

Sacharidy

63 g

12,6 g

Cukry

11 g

2,2 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

36 g

7,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

100

Tekvica maslová (g)

400

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Citrón (ks)

0,5

Grécky jogurt* (g)

100

Reďkovka (ks)

1

Jablčný ocot (g)

10

Olivový olej (ml)

10

Javorový sirup (ml)

5

Rasca

 

Chilli

 

Koriander

 

Cesnakový prášok 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu a následne plameň stíšime, hrniec necháme mierne prikryjeme a varíme, dokým sa voda neodparí. Potom necháme hrniec ešte 5 minút prikrytý.

tekvica vo vode

Tekvicu ošúpeme škrabkou alebo nožom, zbavíme jadierok a nakrájame na polmesiačiky. Následne ju nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody na 10 – 15 minút, kým nezmäkne. Precedíme vodu sitkom.

redkovka

Do malej misky nalejeme jablčný ocot, javorový sirup, soľ, koriander, a polovicu drveného chilli. Premiešame. Do marinády pridáme na plátky nakrájanú reďkovku, ktorú marinádou obalíme a necháme odložené až do konca varenia.

maso v panvici

Na panvici rozpálime olivový olej a opražíme na ňom morčacie mäso. Dôkladne ho rozdelíme na čo najmenšie časti vareškou a varíme 5 minút. Potom pridáme 100 ml vody (2 porcie), chilli, rascu, soľ, čierne korenie a drvené chilli. Premiešame a varíme 3 minúty.

omacka

V druhej malej miske si pripravíme citrónovú omáčku. Spolu v nej zmiešame šťavu z citróna, grécky jogurt, soľ, čierne korenie a granulovaný cesnak. 

Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na kolieska.

piakntne morcacie maso

Keď omáčka v panvici zhustla, mäso je pripravené. Do taniera postupne ukladáme ryžu, ku nej kúsky tekvice a nakoniec mäso s omáčkou. Posypeme nakladanými reďkovkami a jarnou cibuľkou. Podávame s citrónovou omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Miska pikantného morčacieho mäsa s tekvicou, reďkovkou a citrónovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 550 kcal / 110 kcal, Tuky: 15 g / 3,0 g, Sacharidy: 63 g / 12,6 g, Bielkoviny: 36 g / 7,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Citrón, Grécky jogurt, Jablčný ocot, Jarná cibuľka, Javorový sirup, Mleté morčacie mäso, Olivový olej, Reďkovka, Tekvica maslová, Rasca, Chilli, Drvené chilli, Koriander, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.