Polievka z listovej zeleniny

s klobásou, paradajkou a zemiakmi

Špenát, pór a kel nám dodájú vitamíny a vlákninu. Klobáska pridá polievke tú údenú chuť mäsa, po ktorom (skoro) všetci priahneme. Chuť zeleniny sa premiešava s tou živočíšnou, a tak môžete vyskúšať opäť niečo nové. V jednej porcii sa vám ujde aj 20 gramov proteínov, a tak naozaj nie je nad čím váhať.

    #hviezdoukuchyne

polievka s klobasou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1590 kJ / 380 kcal
289 kJ / 52 kcal

Tuky

24 g

4,4 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,5 g

Sacharidy

38 g

6,9 g

Cukry

13 g

2,4 g

Vláknina

3 g

0,5 g

Bielkoviny

20 g

3,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 4 porcie

Špenát baby (g)

80

Zeleninový bujón (ks)

2

Cesnak (strúčik)

2

Kel (g)

100

Pór (ks)

1

Bravčová klobása (g)

250

Zemiaky (g)

500

Paradajka (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Paprika sladká mletá

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

nakrajana klobasa

Klobásu nakrájame na kolieska a na polovici olivového oleja ju v hrnci opekáme asi 5 minút. Priebežne premiešavame. Potom u vyberieme z hrnca a odložíme nabok.

nakrajana zelenina

Pór nakrájame na kolieska, paradajku na malé kocky a cesnak očistíme a prelisujeme lisom na cesnak.

zelenina v polievke

Na zvyšku olivového oleja pražíme v hrnci po klobáse zeleninu z predchádzajúceho kroku. Okoreníme paprikou, soľou a čiernym korením. Premiešame a varíme 4 minúty. Následne prilejeme liter vody, vhodíme do hrnca bujón a Privedieme k varu 

polievka sa vari

Kým polievka zovrie, očistíme a nakrájame na malé kocky zemiaky. Kel takisto nakrájame alebo natrháme na menšie kúsky. Pridáme spolu do hrnca a varíme na miernom plameni 10 minút.

spenat s klobasou

Keď sú zemiaky už uvarené, pridáme do polievky špenát a predpečenú klobásu. Varíme ešte 5 minút.

polievka s klobasou

Ak sa nám špenát už zredukoval, môžeme ísť jesť. Polievku rozdelíme do tanierov a ideme na to. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Polievka z listovej zeleniny s klobásou, paradajkou a zemiakmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 380 kcal / 52 kcal, Tuky: 24 g / 4,4 g, Sacharidy: 38 g / 6,9 g, Bielkoviny: 20 g / 3,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčová klobása, Cesnak, Kel, Olivový olej, Paradajka, Pór, Špenát baby, Zeleninový bujón, Zemiaky, Paprika sladká mletá, Soľ, Čierne korenie

3.44

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *