Bazalkovo-ricottová polenta

s broskyňovo-rukolovým šalátom s mandľami

Polentu sme si predstavili už v predošlých receptoch a je to zaujímavým doplnkom našej kuchyne.  Tentokrát si ju doplníme so šalátom s mandľami a broskyňou. Polentu dokoca zmiešame s ricottou, a tak dostaneme niečo, čo sme pravdepodobne ešte nepripravili. Poďme teda na to a prekvapme návštevníkov nášho stola.

  #hviezdoukuchyne

polenta so salatom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2310 kJ / 552 kcal
660 kJ / 157 kcal

Tuky

24 g

6,9 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

2,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,6 g

Sacharidy

62 g

17,7 g

Cukry

6 g

1,7 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

20 g

5,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Mandle plátky (g)

25

Rukola (g)

60

Cherry paradajky (g)

100

Broskyňa (ks)

2

Polenta (g)

100

Ricotta* (g)

200

Šalotka (g)

0,5

Jablčný ocot (g)

5

Dijónska horčica (g)

10

Olivový olej (ml)

10

Med (g)

10

Bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

polenta

Do hrnca dáme variť 600 ml osolenej vody (pre 2 porcie).  Keď voda zovrie, pridávame do nej pomaličky polentu za stáleho miešania. Znížime plameň a varíme 5 – 10 minút, kým nezhustne na kašu. Následne ju zmiešame s ricottou. Osolíme alebo okoreníme.

dresing

V stredne veľkej miske si pripravíme dresing. Zmiešame spolu olivový olej, dijónsku horčicu, med, jablčný ocot, soľ a čierne korenie.

broskyna, salotka, paradajky

Broskyne rozpolíme a zbavíme kôstky, nakrájame na polmesiačiky a tie ešte rozkrojíme na menšie kúsky. Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky rozpolíme. Všetky tieto suroviny pridáme do misky s dresingom.

salat

Do misky s dresingom ďalej pridáme polovicu bazalku, ktorú sme zvabili stoniek a nakrájali ju na pásiky. Druhú polovicu použijeme na zdobenie. Do misky nakoniec vložíme aj rukolu a všetko spolu dôkladne premiešame.

mandle

Mandle nakrájame na menšie kúsky a použijeme na koniec na zdobenie, alebo prihodíme do misky s ošalátom.

polenta so salatom

Ak je polenta pr9li3 hustá, zriedime ju mierne vodou. Teraz poďme servírovať. Polovicu taniera vyplníme syrovou polentou a doplníme rukolovým šalátom. Polentu ozdobíme zvyšnou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Bazalkovo-ricottová polenta s broskyňovo-rukolovým šalátom s mandľami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 552 kcal / 157 kcal, Tuky: 24 g / 6,9 g, Sacharidy: 62 g / 17,7 g, Bielkoviny: 20 g / 5,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Broskyňa, Cherry paradajky, Dijónska horčica, Jablčný ocot, Mandle plátky, Med, Olivový olej, Polenta, Ricotta, Rukola, Šalotka, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *