Miska skaramelizovaného hovädzieho

s uhorkou, mrkvou a jasmínovou ryžou

Miska sa skladá z troch hlavných častí: zelenina, ryža a mäso. Zeleniku si len nakrájame, ryžu klasicky uvaríme a mäso je to, o čom je tento recept. Začneme so zázvorom a cesnakom. K tomu pridáme mäso a varíme. Následne príde na scénu rybia omáčka a trstinový cukor.. Necháme všetky suroviny spolu pôsobiť, až kým sa cukor neskaramelizuje a neobalí mäso.

  #hviezdoukuchyne

skaramelizovane hovadzie

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2435 kJ / 582 kcal
696 kJ / 166 kcal

Tuky

26 g

7,4 g

nasýtené mastné kyseliny

10 g

2,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,4 g

Sacharidy

50 g

14,3 g

Cukry

4 g

1,1 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

32 g

9,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Mrkva (ks)

1

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Zázvor (g)

40

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Trstinový cukor (g)

10

Olivový olej (ml)

10

Rybia omáčka (ml)

10

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

4. Ryby a výrobky z nich

Postup

zazvor na panvici

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a mierne odkryté varíme, dokým sa voda neodparí.

Na olivovom oleji v panvici opečieme 1 minútu, nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak a soľ.

maso v panvici

Do panvice pridáme mleté mäso a opekáme 5 minút počas pravidelného premiešavania, aby sme dostali čo možno najmenšie kúsky. Pridáme cukor a rybiu omáčku. Premiešame a necháme variť 5 minút. Opäť premiešame a varíme ešte 5 minút.

por uhorka a mrkva

Kým sa mäso opeká, pripravíme si zeleninovú oblohu. Mrkvu očistíme a škrabkou nastrúhame na plátky. Následne prekrojíme na polovicu, aby sme dostali menšie kúsky.

por uhorka a mrkva nakrajane

Cibuľku zbavíme koreňovej časti a nakrájame na malé kolieska. Uhorku zbavíme koncov, rozpolíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na polmesiačiky.

skaramelizovanie hovedzie

Do štvrtiny taniera pridáme uvarenú ryžu. Ďalej pridáme upečené mäso so skaramelizovanou omáčkou, nakrájanú uhorku a mrkvu. Posypeme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Miska skaramelizovaného hovädzieho s uhorkou, mrkvou a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 582 kcal / 166 kcal, Tuky: 26 g / 7,4 g, Sacharidy: 50 g / 14,3 g, Bielkoviny: 32 g / 9,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hovädzie mäso mleté, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Mrkva, Olivový olej, Rybia omáčka, Trstinový cukor, Uhorka, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *