Vietnamské rezance

s chrumkavým tofu, šalátom a limetkovou zálievkou

Ak pri predstavovaní receptu vypichujeme tie najlepšie časti z neho tak v tomto prípade to bude jednoznačne zálievka. V tanieri budeme mať ryžové rezance s chrumkavým tofu a zeleninou a to bude podliate zmesou limetiek, sójovej omáčky, cesnaku, cukru a papričiek jalapeños. Ak si to pripravíte doma, tak zistíte, že sa môžete stať kuchárom/kou v ázijskej reštaurácii.

  #hviezdoukuchyne

rezance s chrumkavym tofu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2301 kJ / 550 kcal
426 kJ / 102 kcal

Tuky

13 g

2,4 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,9 g

Sacharidy

85 g

15,7 g

Cukry

4 g

0,7 g

Vláknina

9 g

1,7 g

Bielkoviny

22 g

4,1 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Hlávkový šalát (ks)

0,5

Mrkva (ks)

1

Uhorka (ks)

0,5

Tofu *(g)

350

Cesnak (strúčik)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jalapeño (ks)

0,5

Limetka (ks)

2

Trstinový cukor (g)

10

Kukuričný škrob (g)

30

Pad thai rezance (g)

125

Sójová omáčka (ml)

30

Sezamový olej (ml)

10

Koriander

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

rezance vo vode

V hrnci necháme zovrieť vodu, vypneme plyn a vložíme do nej rezance. Necháme namočené 10 minút a následne scedíme vodu.

tofu v panvici

Tofu zbavíme nadbytočnej tekutiny a nakrájame na kocky. V hlbokom tanieri obalíme tofu škrobom z každej strany. V panvici rozpálime sezamový olej a opekáme na stredne veľkom plameni tofu, ktoré priebežne opatrne otáčame a opekáme 10 minút do zlato-hneda.

zalievka

V stredne veľkej miske spolu zmiešame šťavu z limetiek, 100 ml vody (2 porcie), sójovú omáčku, nadrobno nakrájané jalapeño zbavené semienok, prelisovaný cesnak a trstinový cukor. Miešame dokým sa cukor neropustí a odložíme nabok.

zelenina

Šalát nakrájame na tenké pásiky, mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle, uhorku rozdelíme na štvrtiny a nakrájame, Koriander nasekáme nadrobno a jarnú cibuľku nakrájame na krúžky.

rezance s chrumkavym tofu

Do taniera postupne ukladáme rezance, šalát, mrkvu a uhorku. Do stredu uložíme opečené tofu, posypeme koriandrom a polejeme zálievkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vietnamské rezance s chrumkavým tofu, šalátom a limetkovou zálievkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 550 kcal / 102 kcal, Tuky: 13 g / 2,4 g, Sacharidy: 85 g / 15,7 g, Bielkoviny: 22 g / 4,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hlávkový šalát, Jalapeño, Jarná cibuľka, Kukuričný škrob, Limetka, Mrkva, Pad thai rezance, Sezamový olej, Sójová omáčka, Tofu, Trstinový cukor, Uhorka, Koriander

7.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *