Opečené kuracie stehná

s krémovou cuketou a karfiolovým pyré

Nahrádzaním klasických príloh ako sú zemiaky a ryža tými zeleninovými, môžeme ušetriť v jedle množstvo kalórií, ktoré si vieme užiť inak. V tomto prípade použijeme ako prílohu karfiolové pyré a vďaka tomu môže mäsko plávať v omáčke zo smotanového syra a parmezánu. Stehná vieme vymeniť za prsia a ušetríme ešte o malý kúsok viac kalórií.

  #hviezdoukuchyne

kuracie stehna s cuketou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2435 kJ / 582 kcal
324 kJ / 77 kcal

Tuky

44 g

5,9 g

nasýtené mastné kyseliny

10 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

1,7 g

Sacharidy

10 g

1,3 g

Cukry

3 g

0,4 g

Vláknina

6 g

0,8 g

Bielkoviny

37 g

4,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Karfiol (ks)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Smotanový syr* (g)

50

Parmezán* (g)

30

Paradajka (ks)

1

Cuketa (ks)

1

Olivový olej (ml)

30

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

maso sa pecie

Kuracie umyjeme, osušíme a zbavíme mastných častí. Osolíme, okoreníme a opekáme na polovici olivového oleja po 5 minút z každej strany. Mäso odložíme nabok a panvicu so výpekom použijeme neskôr.

karfiol v hrnci

Do hrnca dáme variť vodu. Kým zovrie, natrháme alebo nakrájame karfiol na malé hlavičky. Tie následne presunieme do vriacej vody a na stredne veľkom plameni varíme 10 minút, kým nezmäknú. Vodu scedíme, karfiol dostatočne osolíme a rozmixujeme.

cuketa a paradajka

Cuketu zbavíme koncov, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrežeme na polmesiačiky. Paradajku nakrájame na malé kocky.

omacka so zeleninou

Do panvice po mäse dolejeme zvyšok olivového oleja a pridáme cuketu, paradajku, talianske korenie, soľ a čierne korenie. Varíme 5 minút. Následne do panvice vložíme smotanový syr, nastrúhaný parmezán a 50 ml vody (2 porcie). Premiešame a varíme ešte 3 minúty. 

kuracie stehna s cuketou

Ku krémovej zelenine môžeme pridať kura a variť 2 minúty, kým sa neohreje. Opečené mäso a omáčku so zeleninou rozdelíme do tanierov a doplníme karfiolovým pyré. Dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Opečené kuracie stehná s krémovou cuketou a karfiolovým pyré

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 582 kcal / 77 kcal, Tuky: 44 g / 5,9 g, Sacharidy: 10 g / 1,3 g, Bielkoviny: 37 g / 4,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cuketa, Karfiol, Kuracie stehno bez kosti, Olivový olej, Paradajka, Parmezán, Smotanový syr, Talianske korenie

7.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *