Morčacia “Banh Mi” ryžová miska

s nakladanou zeleninou, koriandrom a mätou

V panvici opečieme mleté morčacie mäso. To zmiešame so zmesou majonézy, rybiacej omáčky, koriandra a mäty. Toto všetko podávame s jasmínovou ryžou a sviežim chrumkavým šalátom. Nájdeme v ňom zálievku z ryžového octu, cukru a limetky. Doplníme ugorkou mrkvou a reďkovkou.  

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2912 kJ /
696 kcal
606 kJ /
145 kcal

Tuky

35 g

7,3 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

Sacharidy

65 g

13,5 g

Cukry

20 g

4,2 g

Vláknina

4 g

0,8 g

Bielkoviny

40 g

8,3 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Limetka (ks)

0,5

Majonéza* (g)

50

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Mrkva (ks)

2

Reďkovka (ks)

0,5

Rybia omáčka (ml)

20

Ryžový ocot (ml)

30

Sezamový olej (ml)

10

Trst. cukor (g)

10

Uhorka (ks)

0,5

Koriander

 

Mäta

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

ryza sa vari

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu. Potom plameň stíšime a varíme mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme hrniec prikrytý.

dresing

V miske spolu zmiešame ocot, cukor a kôru a šťavu z limetky. Suroviny miešame, dokým sa cukor nerozpustí. 

nakrajana zelenina

Do misky s dresingom pridáme nastrúhanú mrkvu, na štvrtinky nakrájanú uhorku a na polmesiačiky nakrájané reďkovky. Premiešame.

maso v panvici

V panvici rozpálime olej a opečieme na ňom minútu prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľku. Ďalej do panvice pridáme mäso, soľ a čierne korenie. Dôkladne zmes rozbíjame vareškou na čo najmenšie kúsky. Opekáme asi 5 minút.

omacka

V malej miske spolu zmiešame polovicu nadrobno nasekanej mäty a koriandra, majonézu a rybiu omáčku. Keď je mäso opečené, pridáme omáčku do panvice a dôkladne premiešame.

Morčacia “Banh Mi” ryžová miska s nakladanou zeleninou, koriandrom a mätou

Taniere postupne vypĺňame ryžou, šalátom a opečeným mäsom. Tanier posypeme zvyškom mäty a koriandra. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Morčacia “Banh Mi” ryžová miska s nakladanou zeleninou, koriandrom a mätou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 696 kcal / 145 kcal, Tuky: 35 g / 7,3, Sacharidy: 65 g / 13,5 g, Bielkoviny: 40 g / 8,3 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Cesnak, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Limetka, Majonéza, Mleté morčacie mäso, Mrkva, Reďkovka, Rybia omáčka, Ryžový ocot, Sezamový olej, Trstinový cukor, Uhorka, Koriander, Mäta, Soľ, Čierne korenie

5.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni