...

Mu Shu restované bravčové mäso

so šalátom, šampiňónmi a jasmínovou ryžou

Receptov s bravčovým mäsom tu nie je mnoho, kvňli vysokému obsahu tuku v mäsa, no dnes prinášame jeden, ktorý sa zmestí aj pod 700 kalórií. Kuracie karé pripravíme s arašidovou omáčkou, hubami a zeleninou a doplníme jasmínovou ryžou. Veľmi chutné jedlo s ázijskou arómou.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2716 kJ / 649 kcal
646 kJ / 154 kcal

Tuky

26 g

6,2 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,9 g

Sacharidy

61 g

14,5 g

Cukry

6 g

1,4 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

42 g

10,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Mrkva (ks)

1

Červená kapusta (g)

50

Šampiňóny (g)

200

Cesnak (strúčik)

2

Jasmínová ryža (g)

100

Bravčové karé* (g)

300

Kukuričný škrob (g)

10

Med (g)

5

Arašidové maslo (g)

20

Ryžový ocot (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

20

Sezamový olej (ml)

20

Olivový olej (ml)

10

Mleté klinčeky
Škorica
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

bravcove maso

Mäso umyjeme a nakrájame na rezančeky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Na polovici olivového oleja opekáme rezančeky asi 5 minút, dokým nie sú prepečené. Odložíme nabok a výpek necháme v panvici.

sampinony

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu. Stíšime plameň a necháme variť mierne odkryté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme prikryté.

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

omacka

V malej miske spolu zmiešame prelisovaný ceesnak, sójovú omáčku, kukuričný škrob, arašidové maslo, sezamový olej, ryžový ocot, med, škoricu, mletý klinček a čierne korenie. Miešame dokým sa škrob a maslo nerozpustia. Odložíme nabok.

maso huby zelenina v panvici

Do panvice po mäsa vložíme huby a varíme asi 3 minúty. Pravidelne premiešavame. Nastrúhame mrkvu a nakrájame kapustu. Následne ich spolu s omáčkou pridáme do panvice a premiešame. Varíme asi 3 minúty.

premiesame

Nakoniec pridáme do panvice aj upečené mäso. Premiešame a varíme posledné 3 minúty.

restovane bravcove maso

Do tanierov rozdelíme mäsovú zmes z panvice a doplníme uvarenou ryžou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mu Shu restované bravčové mäso so šalátom, šampiňónmi a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 649 kcal / 154 kcal, Tuky: 26 g / 6,2 g, Sacharidy: 61 g / 14,5 g, Bielkoviny: 42 g / 10,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Bravčové karé, Červená kapusta, Cesnak, Jasmínová ryža, Kukuričný škrob, Med, Mrkva, Ryžový ocot, Šampiňóny, Sezamový olej, Sójová omáčka, Mleté klinčeky, Škorica, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.