Opečená tofu miska

s kapustovo-mrkvovým šalátom, bazalkou a sezamovou omáčkou

Ďalšia inšpirácia na varenie pre vegánsky zmýšľajúcich ľudí. Pripravili sme si mierne opečené tofu ochutené šiestimi koreninami. Podávame ho s kapustovo-mrkvovým šalátom, plátkami uhorky a avokádom. Nakoniec misku zalejeme zázvorovou zálievkou a ozdobíme bazalkou. Ak sa vám páči ako to vyzerá, tak verte, že to chutí ešte lepšie.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1489 kJ / 356 kcal
346 kJ / 83 kcal

Tuky

24 g

5,6 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,0 g

Sacharidy

23 g

5,3 g

Cukry

6 g

1,4 g

Vláknina

9 g

2,1 g

Bielkoviny

17 g

4,0 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo* (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Javorový sirup* (ml)

10

Mrkva (ks)

1

Pekinská kapusta (ks)

0,25

Ryžový ocot (ml)

10

Sezamový olej (ml)

20

Sójová o. (ml)

10

Tofu* (g)

170

Uhorka (ks)

0,5

Zázvor (g)

40

Bazalka

 

Kurkuma

 

Rasca

 

Sušený koriander 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

tofu v panvici

Na polovici sezamového oleja opražíme v panvici rukami rozdrobené tofu, cesnak, kurkumu, rascu, koriander, soľ a čierne korenie. Pravidelne premiešavame a varíme asi 5 minút. Prikryjeme a odložíme nabok.

salat

Kapustu a mrkvu nastrúhame na strúhalde alebo nakrájame na tenké tyčinky. Presunieme do stredne veľkej misky. Listy bazalky odtrhneme od stonky a nakrájame na tenké pásiky. Prisypeme do misky s kapustou a mrkvou a premiešame.

zalievka

Do malej misky nastrúhame očistený zázvor. Prilejeme ku nemu zvyšok sezamového oleja, sójovú omáčku, javorový sirup a ryžový ocot a premiešame. Odložíme omáčku nabok.

nakrajana uhorka a avokado

Avokádo zbavíme šupky a kôstky a nakrájame ho na tenké plátky. Uhorku nakrájame na tenké kolieska. 

tofu miska so salatom

Tretinu taniera vyplníme opečeným tofu a zvyšok kapustovo-mrkvovou zmesou. Na vrch uložíme uhorku a avokádo a polejeme omáčkou. Môžeme ozdobiť zvyšnou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Opečená tofu miska s kapustovo-mrkvovým šalátom, bazalkou a sezamovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 356 kcal / 83 kcal, Tuky: 24 g / 5,6 g, Sacharidy: 23 g / 5,3 g, Bielkoviny: 17 g / 4,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Javorový sirup, Mrkva, Pekinská kapusta, Ryžový ocot, Sezamový olej, Sójová omáčka, Tofu, Uhorka, Zázvor, Bazalka, Kurkuma, Rasca, Sušený koriander, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *