...

Opečené kuracie prsia

v citrónovo-kôprovej omáčke s ančovičkami a pečenými zemiakmi

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2239 kJ /
535 kcal
329 kJ /
80 kcal

Tuky

18 g

2,7 g

nasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

45 g

6,7 g

Cukry

12 g

1,8 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

44 g

6,6 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Artičoky* (ml)

100

Brokolica (ks)

1

Citrón (ks)

0,5

Kuracie prsia* (g)

300

Olivový olej (ml)

20

Smotana na varenie* (ml)

100

Zemiaky (g)

300

Granulovaný cesnak
Kôpor
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zemiaky na plechu

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.  Zemiaky umyjeme, rozprestrieme na papier na pečenie, pokvapkáme polovicou oleja, okoreníme časťou soli a čierneho korenia a premiešame. Plech presunieme do rúry a pečieme 15 minút.

zemiaky s brokolicou

Kým sa zemiaky peču, umyjeme brokolicu a nakrájame ju na menšie hlavičky. Presunieme ju do misky kde ju pokropíme polovicou zvyšného oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením. Premiešame a prídáme na plech ku zemiakom. Pečieme ďalších 15 minút.

kuracie na panvici

Kuracie prsia umyjeme, pritlačíme rukou o dosku na krájanie a vodorovným rezom rozrežeme na tenšie filety. Mäso osolíme a okoreníme a opekáme na zvyšku oleja na panvici. Prsia varíme po 5 minút z každej strany na stredne veľkom plameni.

omacka s ancovickami

Ančovičky nakrájame na malé kúsky a kôpor nasekáme nadrobno. Do panvice po kuracích prsiach prilejeme vodu, smotanu, granulovaný cesnak a šťavu z citróna. Dôkladne rozmiešame na stredne veľkom plameni. Varíme, dokým omáčka nezhustne.

Opečené kuracie prsia v citrónovo-kôprovej omáčke s ančovičkami a pečenými zemiakmi

Nakoniec ku omáčke pridáme aj kôpor a ančovičky, premiešame a varíme ešte minútu. Do taniera najprv vložíme opečené zemiaky s brokolicou, doplníme mäsom a zalejeme omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Opečené kuracie prsia v citrónovo-kôprovej omáčke s ančovičkami a pečenými zemiakmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 535 kcal / 80 kcal, Tuky: 18 g / 2,7 g, Sacharidy: 45 g / 6,7 g, Bielkoviny: 44 g / 6,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Artičoky, Brokolica, Citrón, Kuracie prsia, Olivový olej, Smotana na varenie, Zemiaky, Granulovaný cesnak, Kôpor, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.