Orechovo-šošovicové cestoviny

s boloňskou omáčkou a artičokovým šalátom

Nie je to prvýkrát, kedy kombinujeme čerstvý šalát a cestoviny. Už niekoľkokrát sme sa presvedčili, že je to výborná kombinácia, a preto tu máme pokračovanie. Cestoviny si pripravíme v šošovicovo-orechovej boloňskej omáčke a podávame so sviežim šalátom s artičokmi. Trošku nakrájame a trošku povaríme a za 30 minút máme jedlo hotové.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2783 kJ /
665 kcal
488 kJ /
116 kcal

Tuky

14 g

2,5 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,4 g

Sacharidy

113 g

19,8 g

Cukry

27 g

4,7 g

Vláknina

11 g

1,9 g

Bielkoviny

24 g

4,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Artičoky* (ml)

200

Cesnak (strúčik)

1

Dijónska horčica (g)

10

Grécky jogurt* (g)

50

Javorový sirup* (ml)

5

Mrkva (ks)

1

Linguine (g)

140

Olivový olej (ml)

10

Paradajka (ks)

1

Pretlak paradajkový* (g)

200

Šalátový mix (g)

100

Šošovica (g)

50

Vínny ocot biely(ml)

10

Vlašské orechy (g)

10

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Oregano

 

Petržlenová vňať

 

Sušená bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

5. Arašidy a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

nakrajana zelenina

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Paradajku nakrájame na kocky.

omacka

V panvici rozpálime olivový olej a pridáme zeleninu z predošlého kroku, oregano a polovicu sušenej bazalky. Priebežne premiešavama a varíme asi 5 minút. Prilejeme 200 ml vody (2 porcie), paradajkový pretlak, šošovicu a vlašské orechy. Varíme asi 15 minút.

cesnak v hrnci

Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď voda začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme asi 8 minút, dokým nezmäknú. Následne ich scedíme a premyjeme studenou vodou. Necháme odkvapkať.

salat

V stredne veľkej miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, grécky jogurt, vínny ocot, horčicu, javorový sirup, sušenú bazalku, soľ a čierne korenie. Pridáme nakrájané artičoky a šalátový mix. Premiešame.

cestoviny s omackou

Do panvice s boloňskou omáčkou pridáme cestoviny a premiešame. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme do panvice. 

cestoviny s bolonskou omackou

Šalát rozdelíme do tanierov a doplníme cestovinou s boloňskou omáčkou a šošovicou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Orechovo-šošovicové cestoviny s boloňskou omáčkou a artičokovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 665 kcal / 116 kcal, Tuky: 14 g / 2,5 g, Sacharidy: 113 g / 19,8 g, Bielkoviny: 24 g / 4,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Artičoky, Cesnak, Dijónska horčica, Grécky jogurt, Javorový sirup, Mrkva, Linguine, Olivový olej, Paradajka, Pretlak paradajkový, Šalátový mix, Šošovica, Vínny ocot biely, Vlašské orechy, Žltá cibuľa, Oregano, Petržlenová vňať, Sušená bazalka, Soľ, Čierne korenie

6.09

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *