Pečená maslová tekvica

s hroznovo-kelovým kuskusovým šalátom a kozím syrom

Ťažko povedať, čo je na tomto recepte najlepšie. Lahodnú pečenú tekvicu podávame s orestovanou ružičkovou kapustou a hroznom. Takisto tu nájdeme aj krémový kozí syr, kuskus a tekvicové jadierka. Všetko na tanieri je super, a tak si asi každý zvlášť nájde to, čo mu na ňom chutí najviac.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2155 kJ / 515 kcal
449 kJ / 107 kcal

Tuky

19 g

4,0 g

nasýtené mastné kyseliny

10 g

2,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,0 g

Sacharidy

68 g

14,2 g

Cukry

22 g

4,6 g

Vláknina

11 g

2,3 g

Bielkoviny

18 g

3,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Citrón (ks)

0,5

Hrozno červené (g)

200

Kozí syr* (g)

100

Kuskus (g)

100

Olivový olej (ml)

10

Ružičkový kel (g)

200

Tekvica maslová (ks)

0,5

Tekvicové semienka (g)

25

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Granulovaný cesnak

 

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

vydlabana tekvica

Rúru rozpálime na 250 stupňov. Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a vykrojíme malý kúsok z časti bez jadierok. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Pokvapkáme časťou olivového oleja a pečieme na plechu 20 – 25 minút.

kuskus sa vari

V hrnci necháme zovrieť 200 ml osolenej vody (2 porcie). Následne vypneme plameň, prisypeme kuskus a necháme zakryté pod pokrievkou 10 minút.

hrozno a kel v panvici

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Hrozno rozpolíme a môžeme zbaviť jadierok. Ružičkový kel takisto rozrežeme na polovice. 

Na olivovom oleji opekáme  3 minúty cibuľu, tymián, granulovaný cesnak a čierne korenie

hrozno kel a kuskus

Do panvice pridáme kel, 100 ml vody (2 porcie) a varíme 5 minút. 

Prilejeme šťavu z citróna, hrozno a varíme ďalších 5 minút, alebo dokým nie je kel mäkký.

Vypneme plyn a pridáme do panvice kuskus a tekvicové semienka. Premiešame.

tekvica so salatom

Ak je tekvica už mäkká, opatrne ju presunieme do tanierov a doplníme kuskusovým šalátom. Obsah taniera posypeme nadrobeným kozím syrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečená maslová tekvica s hroznovo-kelovým kuskusovým šalátom a kozím syrom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 515 kcal / 107 kcal, Tuky: 19 g / 4,0 g, Sacharidy: 68 g / 14,2 g, Bielkoviny: 18 g / 3,8 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Citrón, Hrozno červené, Kozí syr, Kuskus, Olivový olej, Ružičkový kel, Tekvica maslová, Tekvicové semienka, Žltá cibuľa, Granulovaný cesnak, Tymián, Soľ, Čierne korenie

5.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *