Pečené bravčové plece

s polníčkovým šalátom, pikantným pečeným ananásom a fetou

Ďalší príklad, že aj môžete mať aj bravčové mäso a stále si vychutnávať jednlá, ktoré sa netopia v masti. V rúre si upečieme šťavnaté bravčové plece, ktoré podávame na šaláte s fetou a avokádom. Pred mäsom opečieme v rúre aj ananás zmiešaný s olivovým olejom a chilli papričkami.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2900 kJ / 693 kcal
674 kJ / 161 kcal

Tuky

53 g

12,3 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

4,0 g

Sacharidy

21 g

4,9 g

Cukry

12 g

4,9 g

Vláknina

5 g

1,2 g

Bielkoviny

36 g

8,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Ananás* (ks)

0,5

Avokádo* (ks)

0,5

Bravčové plece* (g)

300

Červená cibuľa (ks)

0,5

Feta* (g)

50

Med (g)

5

Ocot (ml)

10

Olivový olej (ml)

30

Polníček (g)

140

Drvené chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

ananas sa pecie

Zapneme rúru na 220 stupňov. Ananás očistíme a nakrájame na malé kúsky, presunieme na alobal, pokvapkáme tretinou olivového oleja a okoreníme drveným chilli. Pečieme v rúre 8 minút.

nakrajana cibula

V stredne veľkej miske spolu miešame med, ocot a soľ. Červenú cibuľu očistíme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme do misky s octom. Premiešame a necháme marinovať.

plece na plechu

Keď je ananás upečený, presunieme ho nabok, ale rúru použijeme ďalej. Bravčové mäso umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Presunieme do rúry a pečieme 10 minút. V polovici otočíme.

salat

Do misky s cibuľou prilejeme zvyšok olivového oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením. Premiešame. Pridáme polníček a opečený ananás. Opätovne zmes v miske premiešame.

salat so syrom

Avokádo zbavíme šupky a kôstky, nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky so šalátom. Nakoniec fetu nadrobíme a takisto pridáme do šalátu. Premiešame.

bravcove plece so salatom

Šalát rozdelíme do tanierov. Opečené mäso nakrájame na tenké pásiky a uložíme na šalát. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené bravčové plece s polníčkovým šalátom, pikantným pečeným ananásom a fetou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 693 kcal / 161 kcal, Tuky: 53 g / 12,3 g, Sacharidy: 21 g / 4,9 g, Bielkoviny: 36 g / 8,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Ananás, Avokádo, Bravčové plece, Červená cibuľa, Feta, Med, Ocot, Olivový olej, Polníček, Drvené chilli, Soľ, Čierne korenie

7.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *