Pečené filety tresky

s uhorkovo-avokádovým šalátom s mätovým dresingom

Konečne nám pribudol recept s rybami bez lososa alebo kreviet. Jeden by si mohool myslieť, že nevieme prísť s ničím iným ako s týmito dvoma. Tentokrát pribudne do kategórie ryby recept na tresku, ktorá nebude s majonézou a rožkom ako ju väčšina z nás pozná. Tanier s rybkou doplní šalát z uhorky, avokáda a mäty.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2825 kJ / 675 kcal
628 kJ / 161 kcal

Tuky

49 g

10,9 g

nasýtené mastné kyseliny

13 g

2,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

26 g

5,8 g

Sacharidy

11 g

2,4 g

Cukry

3 g

0,7 g

Vláknina

6 g

1,3 g

Bielkoviny

46 g

10,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo (ks)

1

Treska* (g)

300

Feta* (g)

100

Uhorka (ks)

1

Kalamata olivy (g)

50

Limetka (ks)

1

Šalotka (g)

30

Sušené paradajky (g)

40

Olivový olej (ml)

20

Kôpor sušený 

 

Drvené chilli

 

Mäta

 

Granulovaný cesnak

 

Oregano 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

paradajky, salaotka a limetka

Polovicu limetky odšťavíme do malej misky. Šalotku a sušené paradajky nakrájame nadrobno a pridáme ku šťave z limetky. Polejeme polovicou olivového oleja a okoreníme oreganom, kôprom, granulovaným cesnakom a drveným chilli. Premiešame.

olivy

Tapenádu z predošlého kroku odložíme nabok. 

Olivy zbavíme kôstiek a prekrojíme na polovicu.

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

treska s tapenadou

Tresku umyjeme, osušíme a uložíme na papier na pečenie. Nanesieme na ňu tapenádu a na vrch uložíme nakrájané olivy. Pečieme na najvyššom poschodí v rúre 8 minút.

avokado, uhorka, limetka, mata

Listy mäty odtrhneme od stoniek a nasekáme nadrobno. Presunieme do stredne veľkej misky. Ku mäte ďalej pridávame avokádo zbavené kôstky a šupky nakrájané na malé kúsky, uhorku nakrájanú na tenké plátky, šťavu z limetky, olivový olej, soˇa čierne korenie.

treska s tapenadou a fetou

Rybu vyberieme z rúry a posypeme polovicou nadrobenej fety. Vrátime piecť ešte 3 minúty.

Druhou polovicou fety posypeme šalát. Premiešame.

treska so salatom

Tresku opatrne rozdelíme do tanierov a podávame s uhorkovo-avokádovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené filety tresky s uhorkovo-avokádovým šalátom s mätovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 675 kcal / 161 kcal, Tuky: 49 g / 10,9 g, Sacharidy: 11 g / 2,4 g, Bielkoviny: 46 g / 10,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Feta, Kalamata olivy, Limetka, Olivový olej, Šalotka, Sušené paradajky, Treska, Uhorka, Kôpor sušený, Drvené chilli, Mäta, Granulovaný cesnak, Oregano, Soľ, Čierne korenie

10.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *