Stačí uvariť

Pečené kažúnske krevetové fajitas

s paprikou, cibuľou a limetkou

Tacos je vždy dobrý nápad. Krevety takisto. A tak vám prinášame krevetové tacos s paprikami, cibuľou, kažúnskou koreninovou zmesou a francúzskym dresingom. Upozorňujeme, že jedlo je vysoko návykové, a môže sa stať, že si budete chcieť pripravovať len tento recept. Keďže nášmu zdraviu neškodí, tak v tom nevidíme žiaden problém.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2402 kJ /
574 kcal
600 kJ /
143 kcal

Tuky

23 g

5,8 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

Sacharidy

54 g

13,5 g

Cukry

2 g

0,5 g

Vláknina

1 g

0,3 g

Bielkoviny

41 g

10,3 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Červ. cibuľa (ks)

0,5

Francúzsky dresing (g)

50

Krevety* (g)

300

Limetka (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

10

Paprika zelená (ks)

1

Tortilla pšeničná (g)

6

Žltá paprika (ks)

1

Biele korenie mleté

Cibuľový prášok

 

Granulovaný cesnak

Kajenské korenie 

 

Oregano 

 

Paprika sladká mletá

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

14. Mäkkýše a výrobky z nich

Postup

papriky a cibula na plechu

Papriky zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky. Polejeme olejom a presunieme do jednej vrstvy na papier na pečenie. Plech presunieme do rúry a pečieme pri 230 stupňoch. Pečieme 5 minút.

kazunska zmes

V malej miske spolu zmiešame biele mleté korenie, cibuľový prášok, granulovaný cesnak, kajenske korenie, oregano, mletú papriku, tymián, soľ a čierne korenie. Pripravili sme si kažúnsku koreninovú zmes.

pridame krevety na plech

Ak máme krevety mrazené, rozmrazíme ich pod teplou tečúcou vodou v sitku. Necháme odkvapkať a uložíme na plech. Posypeme polovicou kažúnskej zmesi a vrátime naspäť do rúry piecť ešte 7 minút.

dresing

Do misky, kde ostal zvyšok koreninovej zmesi nalejeme dresing a premiešame.

Tortilly môžeme nechať zapiecť v rúre na rošte pár minút.

krevetove tacos

Tortilly naplníme zeleninovo-krevetovou zmesou a pokvapkáme omáčkou a limetkovou šťavou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené kažúnske krevetové fajitas s paprikou, cibuľou a limetkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 574 kcal / 143 kcal, Tuky: 23 g / 5,8 g, Sacharidy: 54 g / 13,5 g, Bielkoviny: 41 g / 10,3 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Francúzsky dresing, Krevety, Limetka, Olivový olej, Paprika zelená, Tortilla pšeničná, Žltá paprika, Biele korenie mleté, Cibuľový prášok, Granulovaný cesnak, Kajenské korenie, Oregano, Paprika sladká mletá, Tymián, Soľ, Čierne korenie

7.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *