Pečené kuracie “Caprese”

s mozzarellou, paradajkou a balsamicom

Typické caprese je šalát skladajúci sa z mozzarelly, paradajok a bazalky. My tento základ máme, a tak to tiež môžeme nazvať. Pridáme kura a máme kuracie caprese. To kura zapečieme a vznikne nám pečené kuracie caprese. Jednoduché. A keď už pečieme, zapečme ku tomu aj bataty a máme hotové celé jedlo. Rýchlovka.  #hviezdoukuchyne

kuracie caprese

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2469 kJ / 590 kcal
536 kJ / 128 kcal

Tuky

23 g

5,0 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

33 g

7,2 g

Cukry

8 g

1,7 g

Vláknina

6 g

1,3 g

Bielkoviny

57 g

12,4 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Kuracie prsia* (g)

400

Mozzarella* (g)

100

Paradajka (g)

100

Bataty (g)

300

Olivový olej (ml)

20

Bazazlka
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu

Začnime rúrou. Rozohrejeme ju na 220 stupňov. Najprv umyjeme, ošúpeme a nakrájame bataty na hranolky. Premiestnime na plech, pokropíme olivovým olejom, soľou a čiernym korením a presunieme do rúry. Pečieme asi 20 minút. 

prsia rozrezane

Nasleduje mäso. Umyjeme, osušíme a prerežeme v polke pozdĺžne tak, aby sa nám vytvorila kapsa. Prsia z každej strany potrieme korením.

mozzarella paradajka a bazalka nakrajane

Pripravíme si suroviny na plnenie. Mozzarellu zbavíme nálevu a nakrájame na plátky. Paradajku umyjeme a takisto nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme osušíme a nakrájame nadrobno. Časť bazalky si necháme na ozdobenie.

prsia naplnene

Do kapsy, ktorú sme si vytvorili z mäsa, ukladáme postupne mozzarellu, paradajku a bazalku. Presunieme na pekáč a do rúry na 20 minút. Ak sú hranolky pripravené skôr, snažíme sa ich nezjesť všetky a počkáme aj na mäso.

kuracie caprese

Ak nám ešte nejaké zemiaky ostali, môžeme ich poukladať na tanier ku mäsu a tanier ozdobiť bazalkou a čiernym korením. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Pečené kuracie “Caprese” s mozzarellou, paradajkou a balsamicom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 590 kcal / 128 kcal, Tuky: 23 g / 5,0 g, Sacharidy: 33 g / 7,2 g, Bielkoviny: 57 g / 12,4 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Kuracie prsia, Mozzarella, Olivový olej, Paradajka, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *