Šampiňónovo-cibuľová frittata

so syrom a citrónovou rukolou

Na raňajky alebo na večeru? Frittata je vždy dobrý nápad. Pomerne rýchle, jednoduché a chutné jedlo vás zasýti a dodá dostatok proteínov do tela. V tejto verzii frittaty spolu skombinujeme huby, cibuľu a samozrejme vajíčka. Aby to nebolo len také obyčajné, tak ku tomu doplníme aj rukolu pokvapkanú citrónovou šťavou.  #hviezdoukuchyne

hubova frittata

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1933 kJ / 462 kcal
522 kJ / 124 kcal

Tuky

33 g

8,9 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

3,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

16 g

4,3 g

Sacharidy

7 g

1,9 g

Cukry

3 g

0,8 g

Vláknina

2 g

0,5 g

Bielkoviny

31 g

8,4 g

Čas

20 minút

Suroviny na 2 porcie
Vajíčko* (ks)

6

Šampiňóny (g)

200

Rukola (g)

70

Citrón (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Mozzarella* (g)

100

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Tymián
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

3. Vajcia a výrobky z nich

Postup

cibula v panvici

Očistíme cibuľu a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme. V panvici, ktorá je vhodná aj do rúry rozpálime polovicu oleja, a keď je horúci, pridáme nakrájanú zeleninu. Pražíme asi 4 minúty na stedne veľkom plameni.

huby v panvici

Kým cibuľka s cesnakom rozvoniavajú kuchyňu, nakrájame na tenké plátky umyté huby. Pridáme ich do panvice a bohato posypeme tymiánom. Pridáme aj čierne korenie. Premiešame a varíme asi 7 minút.

vajicka so syrom v tanieri

V hlbokom tanieri spolu rozmiešame polovicu nastrúhanej mozzarelly, vajíčka, soľ a čierne korenie. Keď prejde 7 minút od pridania šampiňónov do panvice, pokryjeme ich vajíčkovou zmesou.

surova frittata

Rozpálime rúru na 220 stupňov a venujeme sa panvici. Sledujeme ako vajíčková časť postupne tuhne, a tak posúvame opečené kraje smerom od boku panvice, aby tam mohla prísť ešte neuvarená časť vajíčka. Postupujeme takto ešte asi 5 minút.

zalievka

Nakoniec posypeme zmes mozzarellou a dáme zapiecť do rúry na 4 minúty, kým sa syr nerozpustí. No a my si medzitým v malej miske zmiešame olivový olej, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Zalejeme tým umytú rukolu a odložíme nabok.

hubova frittata

Keď sa nám syr rozpustil, vyberieme fritatu z rúry, rozdelíme na menšie časti a môžeme podávať spolu s citrónovou rukolou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Šampiňónovo-cibuľová frittata so syrom a citrónovou rukolou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 462 kcal / 124 kcal, Tuky: 33 g / 8,9 g, Sacharidy: 7 g / 1,9 g, Bielkoviny: 31 g / 8,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Mozzarella, Rukola, Šampiňóny, Vajíčko, Žltá cibuľa, Tymián, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *