Vietnamský grilovaný steak Banh Mi

so šalátom z kyslej mrkvy a uhorky

Prepečené mäso v chrumkavej žemli s dresingom a mierne kyslím šalátom. Tomu sa hovorí nebíčko v papuľke. Hovädzie mäsko sa chvíľku marinuje v marináde, ktorú tvorí javorový sirup, rybia omáčka, šalotka a cesnak. Presuňme sa niekam do ďalekých končín sveta a pripravme si niečo takéto exotickejšie.    #hviezdoukuchyne

Steak na pyre

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2276 kJ / 544 kcal
569 kJ / 136 kcal

Tuky

16 g

4,0 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

Sacharidy

58 g

14,5 g

Cukry

20 g

5,0 g

Vláknina

4 g

1,0 g

Bielkoviny

42 g

10,5 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Hlávkový šalát (ks)

0,5

Mrkva (ks)

1

Koriander (g)

5

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Jalapeño (ks)

0,5

Šalotka (g)

0,5

Hovädzie mäso* (g)

300

Kaiserka (ks)

2

Olivový olej (ml)

20

Rybia omáčka (ml)

15

Biely jogurt* (g)

30

Javorový sirup (ml)

10

Ryžový ocot (ml)

50

Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na marinadu

Vytvoríme marinádu pre mäso. V miske spolu zmiešame nadrobno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak, rybiu omáčku, polovicu javorového sirupu a čierne korenie. Odložíme nabok.

maso v marinade

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 5 centimetrové kúsky. Vložíme ich do misky s marinádou a rukami ho v nej dôkladne obalíme. Necháme marinovať.

mrkva sa chladi

Mrkvu očistíme, nakrájame na rezance a presunieme do hrnca. Pridáme ku nej nakrájané jalapeños zbavené jadierok, ryžový ocot, javorový sirup a soľ. Zmes privedieme k varu. Následne dáme hrniec dole z plameňa a pridáme ľad (alebo vodu). Necháme ochladiť.

maso sa pecie

Pokračujeme opäť s mäsom. V panvici na rozpálenom olivovom oleji ho opekáme asi 2 minúty z oboch strán. Po dovarení ho prikryjeme fóliou.

Uhorku očistíme, nakrájame na rezance a presunieme do stredne veľkej misky.

bagety sa pecu

Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso necháme opiecť aj rozkrojenú žemľu do chrumkava. 

Koriander nakrájame nadrobno, šalát nakrájame na malé kúsky a obe suroviny pridáme do misky s uhorkou.

steak so salatom v zemli

Na žemľu natrieme jogurt, na neho kúsky mäsa a časť zmesi z hrnca s ľadom. Prikryjeme druhou časťou žemle. Zvyšok mrkvy presunieme do misky so šalátom, premiešame a pokropíme pár lyžičkami nálevu z hrnca po mrkve. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Vietnamský grilovaný steak Banh Mi so šalátom s kyslými uhorkami a mrkvou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 544 kcal / 136 kcal, Tuky: 16 g / 4,0 g, Sacharidy: 58 g / 14,5 g, Bielkoviny: 42 g / 10,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Biely jogurt, Cesnak, Hlávkový šalát, Hovädzie mäso, Jalapeño, Javorový sirup, Kaiserka, Mrkva, Olivový olej, Rybia omáčka, Ryžový ocot, Šalotka, Uhorka, Koriander, Soľ, Čierne korenie

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *