Pečené kuracie Katsu

s jasmínovou ryžou a uhorkovo-jablkovým šalátom

Dnes si pripravíme rezeň, ktorý bude samozrejme iný ako klasické rezne. Naše kuracie budeme piecť v rúre, pripravíme si vlastnoručne kvázi BBQ omáčku a všetko to doplníme elegantným uhorkovo-jablkovým šalátom. Podávame s jasmínovou ryžou. Môžte si povedať, že je to za nápad podávať rezeň s ryžou, ale ako ste mohli vidieť, to nie je bežný rezeň, a preto k nemu nepasuje ani bežná príloha.

  #hviezdoukuchyne

kura katsu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2774 kJ / 663 kcal
495 kJ / 118 kcal

Tuky

12 g

2,1 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,9 g

Sacharidy

80 g

14,3 g

Cukry

12 g

2,1 g

Vláknina

4 g

0,7 g

Bielkoviny

50 g

8,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Kuracie prsia* (g)

350

Vajíčko* (ks)

1

Uhorka (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Jablko (ks)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínova ryža (g)

100

Hladká múka (g)

30

Trstinový cukor (g)

10

Med (g)

5

Kečup (g)

15

Ryžový ocot (ml)

15

Olivový olej (ml)

10

Sezam (g)

5

Worchestrova omáčka (ml)

10

Strúhanka (g)

30

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, znížime plameň, čiastočne prikryjeme a varíme dokým sa voda neodparí. Dáme dole z tepla a necháme prikryté.

kuracie prsia

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame horizontálnym rezom na tenké filety. Osolíme a okoreníme čiernym korením z každej strany. Pripravíme si tri taniere. V jednom rozšľaháme vajíčko, do druhého nasypeme múku a do tretieho strúhanku.

kuracie rezne

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a obalíme prsia. Najprv mäso obalíme v múke z oboch strán. Ďalej prsia putujú do vajíčka, a nakoniec ich obalíme v strúhanke. Dáme piecť na papier na pečenie asi 10 minút. Kontrolujeme, kedy sa strúhanka začne mierne pripekať.

salat

Kým sa mäso pečie, pripravíme si šalát a dresing. Dresing vznikne zmiešaním prelisovaného cesnaku, ryžového octu, olivového oleja, medu a soli. Uhorku očistíme a spolu s jarnou cibuľkou a jablkom nakrájame na tenké pásiky. Zalejeme dresingom.

omacka

Potrebujeme už len omáčku. V malej miske spolu zmiešame kečup, worchestrovú omáčku, cukor a sezamové semienka.

Keď je kura hotové, vyberieme ho z rúry a nakrájame na pásiky.

kuracie katsu

Ide sa servírovať. Do polky misky alebo taniera uložíme ryžu a do druhej polky uhorkovo-jablkový šalát. Prikryjeme narezaným mäsom, ktoré polejeme omáčkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené kuracie Katsu s jasmínovou ryžou a uhorkovo-jablkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 663 kcal / 118 kcal, Tuky: 12 g / 2,1 g, Sacharidy: 80 g / 14,3 g, Bielkoviny: 50 g / 8,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hladká múka, Jablko Granny Smith, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Kečup, Kuracie prsia, Med, Olivový olej, Ryžový ocot, Sezam, Strúhanka, Trstinový cukor, Uhorka, Vajíčko, Worchestrova omáčka, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *