Pečené kuracie stehná

s batatmi, uhorkami a cibuľou

Pečené kuracie stehná, pečené sladké zemiaky a pečená cibuľa. Čo sa tým da pokaziť? Dodávame s citrónovým jogurtom, tortillou a uhorkovým šalátom. Znie to pomerne obyčajne, no nie je. Naozaj. A vy to nezistíte, pokiaľ to nevyskúšate. Stehná sa dajú vymeniť za diétnejšie prsia, ale skúste to predsa len so stehnami.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2916 kJ /
697 kcal
550 kJ /
131 kcal

Tuky

34 g

6,4 g

nasýtené mastné kyseliny

11 g

2,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,1 g

Sacharidy

62 g

11,7 g

Cukry

13 g

2,5 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

34 g

6,4 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Bataty (g)

200

Červená cibuľa (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

1

Grécky jogurt* (g)

100

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Med (g)

10

Olivový olej (ml)

10

Tortilla 60 g (ks)

2

Uhorka (ks)

0,5

Koriander

 

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

citron a jogurt

V malej miske spolu zmiešame citrónovú kôru a jogurt. Odložíme nabok.

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov.

suroviny na zalievku

V stredne veľkej miske spolu zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej, med, tymián, soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak, 

nakrajany batat

Bataty očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie polmesiačiky. Presunieme do misky s dresingom z predchádzajúceho kroku.

suroviny na plechu

Kuracie stehná umyjeme, zbavíme mastných častí a nakrájame na malé kúsky. Mäso pridáme do misky so zemiakmi a všetko spolu premiešame. Uložíme na plech a pečieme v rúre asi 25 minút. 

uhorka

V druhej stredne veľkej miske spolu zmiešame na kružky nakrájanú uhorku, soľ, čierne korenie a nadrobno nasekaný koriander. 

Pečené kuracie stehná s batatmi

Tortilly uložíme do tanierov, natrieme citrónovým jogurtom z prvého kroku, uložíme naň plátky batatov, nasleduje mäso a cibuľ a prikryjeme uhorkami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené kuracie stehná s batatmi, uhorkami a cibuľou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 697 kcal / 131 kcal, Tuky: 34 g / 6,4 g, Sacharidy: 62 g  / 11,7 g, Bielkoviny: 34 g / 6,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Červená cibuľa, Cesnak, Citrón, Grécky jogurt, Kuracie stehno bez kosti, Med, Olivový olej, Tortilla 60 g, Uhorka, Koriander, Tymián, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *