Pečené kuracie stehná

s thajským kelovo-mrkvovým šalátom

Čerstvý kel je rovnako dobrý, ak nie lepší, ako varený. Ak ste ho v surovom stave ešte neskúšali, pozrite sa bližšie na tento recept. Použijeme ho ako hlavnú surovinu v šaláte, ktorý bude tvoriť prílohu ku pečeným kuracím stehnám. Kel doplníme mrkvou, jarnou cibuľkou, arašidovou omáčkou a sezamom.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2172 kJ /
519 kcal
482 kJ /
115 kcal

Tuky

37 g

8,2 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

Sacharidy

25 g

5,6 g

Cukry

9 g

2,0 g

Vláknina

11 g

2,4 g

Bielkoviny

34 g

7,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Arašidové maslo* (g)

40

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Kel (g)

300

Kokosový olej* (g)

10

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Limetka (ks)

0,5

Med (g)

5

Mrkva (ks)

1

Sezam (g)

5

Sezamový olej (ml)

5

Sójová omáčka (ml)

10

Drvené chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

kuracie na panvici

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, zbavíme mastných častí, osolíme, okoreníme čiernym korením a opekáme na kokosovom oleji v panvici. Najprv ich opekáme 2 minúty na silnom plameni. Následne plameň stíšime a pokračujeme ešte 5 minút z každej strany.

kel mrkva a cibulka

Kým sa stehná opekajú, nakrájame jarnú cibuľku na kolieska, mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle, kel zbavíme tvrdého stredu a nakrájame na pásiky. Zeleninu presunieme do misky a premiešame.

omacka

V malej miske spolu zmiešame arašidové maslo, sójovú omáčku, šťavu z limetky, med, sezamový olej, chilli a doriedíme malým množstvom vody. Zálievkou polejeme šalát a opäť ho premiešame.

kuracie stehna so salatom

Kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky, uložíme do tanierov a doplníme šalátom, ktorý posypeme sezamovými semienkami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené kuracie stehná s thajským kelovo-mrkvovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 519 kcal / 115 kcal, Tuky: 37 g / 8,2 g, Sacharidy: 25 g / 5,6 g, Bielkoviny: 34 g / 7,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Jarná cibuľka, Kel, Kokosový olej, Kuracie stehno bez kosti, Limetka, Med, Mrkva, Sezam, Sezamový olej, Sójová omáčka, Drvené chilli, Soľ, Čierne korenie

5.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *