...

Pečené sladké zemiaky

s fazuľou orestovanou cibuľou

Máte chvíľku čas? Toto nám zaberie nejakú hodinku a možno aj viac. Najdlhšia časť receptu je upečenie sladkých zemiakov. Nie je na tom nič ťažké – namastíme plech, položíme zemiaky a pečieme a pečieme a pečieme, až kým ich neupečieme. Malo by to trvať 45-60 minút. Kým sa zemiaky upečú, využijeme čas efektívne a pripravíme ďalšie ingrediencie, alebo budeme hľadať inšpirácie na staciuvarit.sk na zajtrajší obed. Výber je na vás.      #hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1037 kJ /
248 kcal
280 kJ / 67 kcal

Tuky

2 g

0,5 g

nasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

45 g

12,2 g

Cukry

8 g

2,2 g

Vláknina

5 g

1,4 g

Bielkoviny

5 g

1,4 g

Čas

70 minút

Suroviny na 2 porcie
Bataty (ks)

2

Biely jogurt* (ml)

40

Červená cibuľa (ks)

0,25

Olivový olej (ml)

20

Fazuľa borlotti (g)

300

Cibuľový prášok (g)

5

Cesnakový prášok (g)

5

Chilli (g)

5

Koriander (g)

5

Rasca (g)

5

Limetka (ks)

1

Soľ a čierne korenie 

*uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

zemiaky v rure

Nahrejeme rúru na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, osušíme a položíme na mierne namastený plech. Pečieme 55-65 minút.

jogurtova omacka

V malej miske zmiešame spolu smotanu, šťavu z limetky a čierne korenie. Ochutnáme a prípadne dokoreníme alebo dosolíme. Keď zemiakom ostáva už len asi 10 minút, rozpálime na panvici olej.

fazula v panvici

Do oleja nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme zmäknúť na miernom ohni. Po asi 5 minútach pridáme koreniny a povaríme ešte 3 minúty. Ďalej pridáme na panvicu fazuľu a premiešame.

rozkrojene bataty

Približne po hodine pečenia vyberieme zemiaky z rúry a necháme chvíľu vychladnúť. Keď už nebudú horúce, vidličkou zotrieme šupku zo stredu zemiakov a nožíkom vykrojíme kúsok.

rozkrojene bataty vyplnene fazulou

Zemiaky neprerežeme celé. Postupne ich plníme fazuľovou zmesou. Mala by sa zmestiť presne do dvoch zemiakov.

plnene bataty

Zemiaky sú pripravené na jedenie. Ideálne je si ich poliať smotanovým dipom a poprášiť čerstvými bylinkami alebo zelenou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept?Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené sladké zemiaky s fazuľou orestovanou cibuľou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 248 kcal / 67 kcal, Tuky: 2 g / 0,5 g, Sacharidy: 45 g / 12,2 g, Bielkoviny: 5 g / 1,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Biely jogurt, Červená cibuľa, Fazuľa borlotti, Limetka, Olivový olej, Chilli, Cibuľový prášok, Granulovaný cesnak, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

5.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.