...

Pečené syrové zemiaky

so slaninou, šampiňónmi, paradajkou a gréckym jogurtom

Pečené zemiaky nie sú nejaký silne originálny recept. Ale prečo ich neskúsiť podľa nášho receptu. Môžete si byť istí, že týmto spôsobom ste ich ešte nepripravovali. V kombinácii so šampiňónmi, slaninkou, mozzarellou, paradajkou, cibuĺkou a gréckym jogurtom zažijete pečené zemiaky ako žiadne iné.  #hviezdoukuchyne

zapekane zemiaky so slaninou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2364 kJ / 565 kcal
394 kJ / 94 kcal

Tuky

18 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

79 g

13,2 g

Cukry

25 g

4,2 g

Vláknina

2 g

0,3 g

Bielkoviny

23 g

3,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Anglická slanina plátky* (ks)

70

Mozzarella* (g)

50

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Zemiaky (g)

700

Grécky jogurt* (g)

50

Paradajka (ks)

1

Šampiňóny (g)

220

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

zemiaky v hrnci

Do osolenej vody dáme variť umyté zemiaky v šupke. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme dokým nezmäknú. Vyberáme menšie zemiaky, aby sa rýchlejšie uvarili.

nakrajana slanina

Slaninu nakrájame na plátky a opečieme na panvici 5 minúty. Odložíme do taniera nabok. Výpek použijeme v ďaľšom kroku.

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov.

nakrajane huby

Huby umyjeme a nakrájame na plátky. Opekáme ich v panvici po slanine a pravidelne premiešavame. Po 5 minútach sú hotové. Odložíme ich ku slanine a čakáme na zemiaky.

pretlacene zemiaky

Zemiaky schladíme vodou a vidličkou alebo náradím na pučenie zemiakov ich rozbijeme a uložíme na plech.

plech pred pecenim

Zemiaky prikryjeme vrstvou húb a slaniny a posypeme nastrúhaným syrom. Osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre 5 minút, kým sa syr neroztečie. Môžeme pridať trochu masla, aby boli zemiaky menej suché. Pri diétnejšej verzii pridáme viac jogurtu na konci.

zapekane zemiaky so slaninou

Medzitým nakrájame paradajku na kocky a cibuľku na pásiky alebo krúžky. Upečené zemiaky rozdelíme do tanierov. Posypeme cibuľkou a paradajkou a na vrch uložíme grécky jogurt. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené syrové zemiaky so slaninou, šampiňónmi, paradajkou a gréckym jogurtom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 565 kcal / 94 kcal, Tuky: 18 g / 3,0 g, Sacharidy: 79 g / 13,2 g, Bielkoviny: 23 g / 3,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Anglická slanina plátky, Grécky jogurt, Jarná cibuľka, Mozzarella, Paradajka, Šampiňóny, Zemiaky, Soľ, Čierne korenie

5.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.