Pečený kažúnsky losos

s fazuľovou zmesou, basmati ryžou a paradajkovou salsou

Žiaden nudný losos na ten istý spôsob stále dookola. Toto je niečo úplne iné. Kažúnske korenie sme si už predstavovali – je to kombinácia korenín typická pre juh USA. Skúsme spojiť fazuľu s touto zmesou a pečeného lososa. Netradičné, ale určite stojí zato, vyskúšať to. Doplníme basmati ryžou a paradajkovou posýpkou.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3067 kJ / 733 kcal
538 kJ / 128 kcal

Tuky

29 g

5,1 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,6 g

Sacharidy

66 g

11,6 g

Cukry

7 g

1,2 g

Vláknina

13 g

2,3 g

Bielkoviny

44 g

7,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

100

Cesnak (strúčik)

2

Fazuľa borlotti (g)

400

Jablčný ocot (g)

5

Losos* (g)

300

Olivový olej (ml)

20

Paprika zelená (ks)

1

Paradajka (ks)

1

Pretlak paradajkový (g)

50

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Granulovaný cesnak

Kajenské korenie 

 

Oregano 

 

Paprika sladká mletá

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu a následne stíšime plameň. Varíme mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec plyn vypneme a necháme zakryté.

zmes korenin

V miske spolu zmiešame sladkú papriku, granulovaný cesnak, tymián, oregano, soľ a kajenske korenie.

losos v panvici

Lososa umyjeme, osušíme a z oboch strán potrieme polovicou koreninovej zmesi. Rybu opekáme na polovici olivového oleja v panvici po 5 minút z každej strany. Presunieme ju na tanier, zakryjeme alobalom a odložíme na neskôr.

cibula v panvici

V panvici po rybe rozpálime takmer všetok zvyšný olej a opekáme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, papriku zbavenú jadierok a nakrájanú na malé kocky a zvyšok koreninového mixu. Varíme asi 5 minút, kým zelenina nemäkne.

fazula v panvici

Do panvice potom prilejeme 100 ml vody (2 porcie) a paradajkový pretlak. Privedieme k varu a prisypeme fazuľu zbavenú nálevu. Premiešame a varíme 3 minúty. 

peceny losos

Paradajku nakrájame nadrobno, polejeme zvyšným olivovým olejom, jablčným octom a okoreníme soľou a čiernym kroením. Taniere vyplníme ryžou a fazuľovou zmesou. Na vrch uložíme lososa, ktorého posypeme paradajkovou salsou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečený kažúnsky losos s fazuľovou zmesou, basmati ryžou a paradajkovou salsou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 733 kcal / 128 kcal, Tuky: 29 g / 5,1 g, Sacharidy: 66 g / 11,6 g, Bielkoviny: 44 g / 7,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Cesnak, Fazuľa borlotti, Jablčný ocot, Losos, Olivový olej, Paprika zelená, Paradajka, Pretlak paradajkový, Žltá cibuľa, Granulovaný cesnak, Kajenské korenie, Oregano, Paprika sladká mletá, Tymián, Soľ, Čierne korenie

8.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *