Pečený losos

v medovo-zázvorovej marináde s opekanými zemiakmi

Koľko kuchárov, toľko receptov na lososa. Určite ste ani vy nemohli nevyskúšať túto lahodnú rybu na všetky spôsoby. Preto vám prinášame túto variáciu, ktorú si zamilujete. Je jednoduchá a tá chuť… Je to „abnormálne nenormálne“ dobré, zdravé, proste mňam. Prečo o tom len čítať, keď je také jednoduché si to pripraviť? Smelo do toho a dajte vedieť, že sme mali pravdu.          #hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2079 kJ /
497 kcal
670 kJ / 160 kcal

Tuky

13 g

4,2 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,3 g

Sacharidy

57 g

18,4 g

Cukry

24 g

7,7 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

36 g

11,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Losos* (g)

300

Med (g)

30

Zázvor (g)

15

Olivový olej (ml)

30

Citrón (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Sójová omáčka (ml)

15

Chili (g)

5

Zemiaky (g)

400

Petržlenová vňať
Soľ, čierne korenie
*uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bob a výrobky z neho

Postup

marinada

V miske spolu zmiešame očistený a nastrúhaný zázvor a cesnak, citrónovú šťavu, med, s’jovú omáčku, chilli, soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať.

losos v marinade

Do misky z predošlého kroku vložíme umytého a vysušeného lososa. Obalíme marinádou z každej strany a necháme odležať aspoň 5 minút.

losos v marinade v alobale

Po marinovaní presunieme lososa do alobalu a zalejeme marinádou.

losos so zemiakmi

Rybu poriadne zabalíme a presunieme na pekáč. Môžeme do neho pridať ešte namastené a okorenené zemiaky.

losos a zemiaky v rure

Necháme v rúre 30 minút pri 200 stupňoch., kým zemiaky nezmäknú. Posledných 5 minút pečieme rybu odkrytú.

losos v omacke so zemiakmi

Pri rozbaľovaní lososa z alobalu musíme dávať pozor, pretože nás môže popáliť. Ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečený losos v medovo-zázvorovej marináde s opekanými zemiakmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 497 kcal / 160 kcal, Tuky: 13 g / 4,2 g, Sacharidy: 57 g / 18,4 g, Bielkoviny: 36 g / 11,6 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Losos, Med, Olivový olej, Sójová omáčka, Zázvor, Zemiaky, Chili, Petržlenová vňať, Soľ

7.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *