Pikantná fazuľovo-karfiolová miska

s kukuricou, avokádom a fetou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2523 kJ /
603 kcal
371 kJ /
88 kcal

Tuky

23 g

3,4 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

0,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,7 g

Sacharidy

61 g

9,0 g

Cukry

8 g

1,2 g

Vláknina

22 g

3,2 g

Bielkoviny

28 g

4,1 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo* (ks)

0,5

Fazuľa červená* (g)

400

Feta* (g)

50

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Karfiol (ks)

0,5

Kukurica* (g)

200

Limetka (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Chilli

 

Drvené chilli

 

Koriander

 

Rasca

 

Soľ

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

karfiol s cibulkou

Karfiol porozdeľujeme na menšie hlavičky a nastrúhame na strúhadle. Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a polovicu pridáme do misky s karfiolom. Druhú polovicu odložíme nabok.

karfiol s koreninami

Do misky s karfiolom ďalej pridáme polovicu drveného chilli, oleja, rasce a soľ. Premiešame. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov.

karfiol na plechu

Plech vystelieme papierom na pečenie a uložíme naň karfiolovú zmes. Pečieme v rúre asi 20 minút.

fazula s kukuricou v panvici

V panvici rozpálime zvyšok oleja a postupne doň pridávame fazuľu, kukuricu, chilli, rascu, soľ a drvené chilli. Premiešame a varíme asi 5 minút, kým sa suroviny zohrejú a koreniny rozvoňajú.

koriander a limetky

Koriander nakrájame nadrobno a rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej z nich odšťavíme polovicu limetky. Druhú polovicu limetky nakrájame na polmesiačiky. Zmes koriandru a limetkovej šťavy vylejeme na karfiolovú ryžu a premiešame. 

Pikantná fazuľovo-karfiolová miska s kukuricou, avokádom a fetou

Avokádo vyberieme zo šupky a nakrájame na plátky. Polovicu taniera vyplníme karfiolovou ryžou. Do zvyšku dáme zmes z panvice. Posypeme nadrobenou fetou, odloženou cibuľkou a koriadnrom. Na vrch uložíme avokádo, pokvapkáme limetkou a môžeme podávať. Dobrú chuť

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Celozrnné parmezánové špagety s opečenou slaninou, ružičkovým kelom a šampiňónmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 621 kcal / 182 kcal, Tuky: 31 g / 9,1 g, Sacharidy: 61 g / 17,9 g, Bielkoviny: 17 g / 5,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Anglická slanina plátky, Dijónska horčica, Javorový sirup, Olivový olej, Parmezán, Ružičkový kel, Šampiňóny, Špagety celozrnné, Granulovaný cesnak, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

 

5.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *