Pikantná thajská polievka

s kuracím mäsom, kokosovým mliekom a šampiňónmi

Polievka ako hlavné jedlo? Prečo nie. Zasýti a zahreje. Navyše vyskúšať takúto exotiku sa určite oplatí. Zázvor, chilli, cukor, limetka a kokosové mlieko. To všetko nájdete v tejto hubovo-kuracej polievke. Skoro ako tá naša nie? Ale len skoro. Preto nechajme sa uniesť ďaleko za hranice našej kuchyne a prinesme si so sebou nové chuťové zážitky.  #hviezdoukuchyne

Pikantna kuracia polievka/p>

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2963 kJ / 708 kcal
592 kJ / 141 kcal

Tuky

61 g

12,2 g

nasýtené mastné kyseliny

38 g

7,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,8 g

Sacharidy

8 g

1,6 g

Cukry

5 g

1,0 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

45 g

9 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie
Kuracie prsia* (g)

300

Kurací bujón (ks)

1

Kokosové mlieko* (ml)

400

Cesnak

1

Zázvor (g)

30

Koriander (g)

5

Jarná cibuľka (ks)

2

Limetka (ks)

1

Šampiňóny (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Trstinový cukor (g)

5

Chilli (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Rybia omáčka (ml)

20

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravu pikoantnej polievky

Na začiatok by sme si pripravili všetky suroviny, ktoré budeme potrebovať. Kuracie umyť a nakrájať na malé kúsky, cibuľu ošúpať umyť a nakrájať na polmesiačiky, zázvor ošúpať, umyť a nastrúhať, cesnak ošúpať, umyť a pretlačiť. 

cibula so zazvorom v hrnci

Do hrnca dáme rozpáliť olej. Následne pridáme cibuľu, zázvor, cesnak a chilli. Na stredne silnom plameni premiešavame asi 5 minút.

orestovana cibulka s vyvarom

Počas premiešavania si pripravíme vo vedľajšom hrnci bujón. Ním zmes cibule, zázvoru a cesnaku zalejeme a pridáme tiež aj kokosové mlieko, cukor, rybaciu omáčku, soľ a čierne korenie. Zvýšime plameň a privedieme k varu.

nakrajane kuracie maso

Keď začne polievka vrieť, znížime plameň a varíme. Medzitým umyjeme a nakrájame na plátky šampiňóny. Tie spolu s nakrájaným kuracím mäsom pridáme do polievky. Varíme asi 10 minút.

polievka sa vari

Kým sa polievka varí, umyjeme a nakrájame jarnú cibuľku a koriander. Stonky z koriadnru nepoužívame, cibuľku nakrájame nie priamo ale šikmo, aby nám vznikli krajšie ozdoby.

pikantna kuracia polievka so sampinonmi

Keď sa nám polievka dovarila, pridáme do nej šťavu z limetky a premiešame. Pri podávaní posypeme polievku nakrájaným koriandrom a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pikantná thajská polievka s kuracím mäsom, kokosovým mliekom a šampiňónmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 708 kcal / 141 kcal, Tuky: 61 g / 12,2 g, Sacharidy: 8 g / 1,6 g, Bielkoviny: 45 g / 9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Jarná cibuľka, Kokosové mlieko, Kurací bujón, Kuracie prsia, Limetka, Olivový olej, Rybia omáčka, Šampiňóny, Trstinový cukor, Zázvor, Žltá cibuľa, Chilli, Koriander, Soľ, Čierne korenie

6.42

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *