Pikantné grilované kuracie prsia

s paradajkovo-paprikovou salsou a mexickým kukuričným šalátom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2891 kJ /
691 kcal
590 kJ /
141 kcal

Tuky

44 g

9,0 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

29 g

5,9 g

Cukry

11 g

2,2 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

46 g

9,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cherry par. (g)

200

Feta* (g)

50

Gr. jogurt* (g)

50

Kukurica* (g)

200

Kur. stehno* (g)

400

Limetka (ks)

1

Majonéza* (g)

30

Med (g)

20

Olivový olej (ml)

10

Or. paprika (ks)

0,5

Šalotka (ks)

2

Seč. pasta* (g)

20

Chilli

 

Granulovaný cesnak

Koriander

 

Rasca

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

stehna v marinade

V miske spolu zmiešame sečuánsku pastu, polovicu olivového oleja, med, granulovaný cesnak, rascu, soľ a čierne korenie. Kuracie stehná umyjeme, zbavíme mastných častí a obalíme marinádou. Odložíme pár minút marinovať.

kukurica v panvici

Na zvyšku oleja opečieme kukuricu v panvici. Priebežne premiešavame a opekáme, dokým sa nezačne mierne pripekať. Kukurcu odložíme nabok. 

stehna v panvici

V panvici po kukurici takisto opečieme marinované stehná. Necháme ich opekať 5 minút z jednej strany, a potom 5 minút z druhej strany.

suroviny na kukuricovy salat

V miske spolu zmiešame kôru a šťavu z limetky, nadrobno nasekaný koriander, nadrobno nakrájanú šalotku, chilli, soľ a čierne korenie. Zmes rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej z nich pridáme opečenú kukuricu, nadrobenú fetu, jogurt a majonézu. Premiešame.

paprika s paradajkou

Do druhej misky s limetkovým dresingom pridáme jadierok zbavenú a na malé kocky nakrájanú papriku a rozpolené cherry paradajky. Premiešame.

Pikantné grilované kuracie prsia s paradajkovo-paprikovou salsou a mexickým kukuričným šalátom

Tanier postupne vypĺňame paradajkovou salsou, kukuricovým šalátom a opečenými stehnami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pikantné grilované kuracie prsia s paradajkovo-paprikovou salsou a mexickým kukuričným šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 691 kcal / 141 kcal, Tuky: 44 g / 9,0 g, Sacharidy: 29 g / 5,9 g, Bielkoviny: 46 g / 9,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Cherry paradajky, Feta, Grécky jogurt, Kukurica, Kuracie stehno bez kosti, Limetka, Majonéza, Med, Olivový olej, Oranžová paprika, Šalotka, Sečuánska pasta, Chilli, Granulovaný cesnak, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

7.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *