Raňajky na perzský spôsob

s chlebovou plackou, jogurtom, bylinkami a fetou

Vydajme sa spolu na Blízky východ a ochutnajme tradičné raňajky z tejto orientálnej krajiny. Na chlebovej placke, ktorú si sami vyrobíme uložíme zeleninu, čerstvé bylinky, sviežu fetu a olivový olej. Perfektné rýchle raňajky bez mäsa obsahujú len približne 300 kalórií a 18 gramov bielkovín. Na čo ešte čakáte?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1289 kJ /
308 kcal
460 kJ /
110 kcal

Tuky

11 g

3,9 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

1,8 g

Sacharidy

34 g

12,1 g

Cukry

6 g

2,1 g

Vláknina

2 g

0,7 g

Bielkoviny

18 g

6,4 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Feta* (g)

50

Grécky jogurt* (g)

200

Olivový olej (ml)

10

Paradajka (ks)

1

Polohrubá múka (g)

70

Uhorka (ks)

0,5

Granulovaný cesnak

 

Kypriaci prášok

 

Mäta

 

Petržlenová vňať

 

Sušený petržlen

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na placku

V miske spolu zmiešame takmer celú múku (odložíme časť na vaľkanie), jednu tretinu jogurtu, kypriaci prášok, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Miešame najprv varechou, a potom rukami. Vzniknutú guľku rozdelíme na toľko kusov, koľko porcií pripravujeme.

palcka v panvici

Podložku posypeme malým množstvom múky a vyvaľkáme valčekom na tenkú placku. Na suchej panvici ju opekáme z každej strany asi 2 minúty. Vrchnú stranu stále posypeme sušenou petržlenovou vňaťou. Opakujeme so všetkými porciami.

uhorka a paradajka

Uhorku očistíme a nakrájame na malé kúsky. Presunieme na tanier. Paradajku nakrájame na kolieska a odložíme na tanier k uhorke.

nasekane bylinky

Čerstvú petržlenovú vňať a mätu nasekáme na stredne veľké kúsky a odložíme nabok.

jogurt a cesnak

Vo zvyšnom jogurte rozmiešame prelisovaný cesnak.

Raňajky na perzský spôsob

Chlebové placky potrieme cesnakovým jogurtom, uložíme naň paradajky, uhorku, posypeme bylinkami a nadrobenou fetou. Nakoniec placku osolíme a okoreníme čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Raňajky na perzský spôsob s chlebovou plackou, jogurtom, bylinkami a fetou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 308 kcal / 110 kcal, Tuky: 11 g / 3,9 g, Sacharidy: 34 g  / 12,1 g, Bielkoviny: 18 g / 6,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Feta, Grécky jogurt, Olivový olej, Paradajka, Polohrubá múka, Uhorka, Granulovaný cesnak, Kypriaci prášok, Mäta, Petržlenová vňať, Sušený petržlen, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *