Rezeň z mletého morčacieho mäsa

s mozzarellou a zemiakovo-karfiolovou kašou

Nie sme si istý, či o tom v Holandsku vedia, že v našich končinách poznáme pokrm známy ako Holandský rezeň, ale ak nie, tak je to ich smola. Veď ako by niekomu nemohlo chutiť mäso, ktoré keď krájame, tak z neho vyteká rotopený syr. Je to fantázia. Ak niekoho v Holandsku poznáte, opýtajte sa za nás, aby sme vedeli aj my, či vedia aj oni.        #hviezdoukuchyne

Rezen z mleteho masa

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3394 kJ / 811 kcal
585 kJ / 140 kcal

Tuky

33 g

5,7 g

nasýtené mastné kyseliny

17 g

2,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,5 g

Sacharidy

71 g

12,2 g

Cukry

13 g

2,2 g

Vláknina

4 g

0,7 g

Bielkoviny

54 g

9,3 g

Čas

45 minút

Suroviny na 2 porcie
Mozzarella* (g)

65

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Vajíčko* (ks)

2

Polotučné mlieko* (ml)

15

Strúhanka (g)

100

Zemiaky (g)

250

Karfiol (g)

250

Maslo* (g)

30

Soľ, čierne korenie 

*uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

miesame zmes na rezen

Vo veľkej miske spolu zmiešame mäso, jedno vajíčko, mozzarellu, soľ a  čierne korenie. Vytvoríme tak mäsovo-syrovú hmotu, ktorú vložíme aspoň na 10 minút do chladničky, aby stuhla.

priprava na obalovanie

Na obaľovanie budeme potrebovať dva hlboké taniere. Do jedného si dáme strúhanku a v druhom rozmiešame vajíčko s mliekom.

obaleny rezen

Z mäsovo-syrovej zmesi si vytvoríme placky a obaľujeme opatrne najprv vo vajíčku, a potom v strúhanke. Rukami poriadne vtlačíme strúhanku do zmesi, aby bola pevnejšia. Premiestnime na papier na pečenie a pečieme 30 – 45 minút pri 180 stupňoch.

nakrajane zemiaky a karfiol

Kým sa mäsko pečie, pripravíme si kašu. Umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno zemiaky a takisto aj karfiol. Varíme v osolenej vode 20 minút.

zemiakova kasa

Po 20 minútach scedíme obsah hrnca, ktorý následne roztlačíme alebo rozmixujeme. Pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Dochutíme soľou a čiernym korením. Premiešame.

Rezeň z mletého morčacieho mäsa s mozzarellou a zemiakovo-karfiolovou kašou

Keď je mäsko pevné, vyberieme ho z rúry a podávame so zemiakovou kašou. Netradičný rezeň sa skvelo dopĺňa s netradičnou kašou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Rezeň z mletého morčacieho mäsa s mozzarellou a zemiakovo-karfiolovou kašou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 811 kcal / 140 kcal, Tuky: 33 g / 5,7 g, Sacharidy: 71 g / 12,2 g, Bielkoviny: 54 g / 9,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Karfiol, Maslo, Mleté morčacie mäso, Mozzarella, Polotučné mlieko, Strúhanka, Vajíčko, Zemiaky, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *