Ribeye steak

s rukolou, karamelizovanou cibuľkou a opekanými šampiňónmi

Je to šalát? Nie je to šalát? Každý si nájde svoj pohľad na to, a snáď bude každý takisto spokojný. Červené mäso je bohatým zdrojom železa a bielkovín. Je často démonizované kvôli vysokému obsahu tuku a cholesterolu, ale nikto nám to nekáže jesť 7 dní v týždni a trikrát za deň. Názor, že červené mäso je zlé pre naše zdravie a spôsobuje rakovinu vznikol v západných krajinách, kde sa konzumuje v nadmerných množstvách a pripravuje nie práve najzdravším spôsobom. Preto si s kľudom vychutnajte našu verziu šťavnatého steaku bez starostí.   #hviezdoukuchyne

Steak s hubami

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2310 kJ / 552 kcal
679 kJ / 162 kcal

Tuky

45 g

13,2 g

nasýtené mastné kyseliny

15 g

4,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,6 g

Sacharidy

2 g

0,6 g

Cukry

1 g

0,3 g

Vláknina

1 g

0,3 g

Bielkoviny

35 g

10,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Rukola (g)

70

Šampiňóny (g)

200

Červená cibuľa (ks)

0,5

Ribeye steak* (g)

300

Tmavé balsamico (ml)

30

Olivový olej (ml)

20

Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l

Postup

okoreneny steak

Ak sa na to cítime, tak môžeme variť na dvoch panviciach naraz. Ak máme čas, tak nám stačí len jedna. Steak umyjeme osušíme a bohato okoreníme a osolíme.

steak na panvici

V panvici rozpálime olivový olej a opekáme steak podľa našich preferencií. Od 2 do 7 minút na stranu. Ak chceme medium rare, tak ho opekáme niečo cez 3 minúty.

prikryty steak

Keď je steak hotový, presunieme ho do taniera a prikryjeme ho pokrievkou. Presunieme sa ku hubám.

huby v panvici

Počas toho ako sa steak opeká, môžeme začať krájať umyté šampiňóny na tenké plátky a očistenú cibuľu na tenké polmesiačiky. Použijeme druhú panvicu alebo panvicu po mäse umytú.

upecene huby

Rozpálime druhú časť olivovového oleja na panvici a pridáme huby a cibuľu. Za pravidelného premiešavania ich opekáme 5 – 6 minút. Následne pridáme balsamico a varíme, kým sa obsah panvice nezahustí – asi 3 minúty.

steak s hubami

Umyjeme rukolu, rozdelíme do tanierov, pridáme zmes šampiňónov a cibule a pokryjeme to steakom nakrájaným na jeden centimeter hrubé plátky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Ribeye steak s rukolou, karamelizovanou cibuľkou a opekanými šampiňónmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 552 kcal / 162 kcal, Tuky: 45 g / 13,2 g, Sacharidy: 2 g / 0,6 g, Bielkoviny: 35 g / 10,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Olivový olej, Ribeye steak, Rukola, Šampiňóny, Tmavé balsamico, Soľ, Čierne korenie

9.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *