Ricottová minipizza

s paradajkami, bazalkou a polníčkovým šalátom

Kto by nerád videl recept na pizzu? No nepredstavujte si XXL pizzu so slaninou, klobásou a salámou. My si pripravíme trošku menšiu pizzu s ricottou, paradajkami a bazalkou. Doplníme sviežim šalátom. Aj keď to nie je pizza, ktorú sme spomínali na začiatku, tak si určite pochutíte. Všetko chutí lepšie, keď je to domáce.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2657 kJ / 635 kcal
759 kJ /181 kcal

Tuky

35 g

10,0 g

nasýtené mastné kyseliny

14 g

3,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

18 g

5,1 g

Sacharidy

57 g

16,3 g

Cukry

6 g

1,7 g

Vláknina

3 g

0,9 g

Bielkoviny

24 g

6,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

3

Cherry paradajky (g)

100

Dijónska horčica (g)

5

Grécky jogurt* (g)

150

Olivový olej (ml)

30

Polníček (g)

100

Polohrubá múka (g)

100

Ricotta* (g)

200

Tmavé balsamico (ml)

10

Bazalka

 

Granulovaný cesnak

 

Kypriaci prášok

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cesto

V miske spolu zmiešame múku, jogurt, kypriaci prášok, granulovaný cesnak a soľ. Miešame najprv lyžičkou, potom rukou, dokým nedostaneme cesto. Rozpolíme. Valčekom polku rozvaľkáme na približne okrúhly tvar. Aby sa nám nelepilo na valček, posypeme ho múkou.

pizza na panvici

Na panvici rozpálime tretinu oleja a opečieme na ňom cesto. Obe strany počas opekania posypeme talianským korením. Opekáme asi 5 minút z každej strany. Rovnako pokračujeme aj s druhou polkou

cesnakovy olej

Kým sa placka opeká, do malej misky prelisujeme cesnak, pridáme polovicu zvyšného oleja, soľ a čierne korenie. Premiešame. Paradajky rozrežeme na štvrtiny.

pizza pred pecenim

Upečené placky natrieme cesnakovým olejom. Ďalej na ne pridáme nakrájané paradajky a lyžičkou vyplníme miesta ricottou. Pečieme v rúre 5 – 10 minút, dokým sa syr neroztopí. Nakoniec ju vyberieme a posypeme polovicou nadrobno nasekanej bazalkoy.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame zvyšný olej, balsamico, horčicu, soľ a čierne korenie. Ak máme dresing hotový, pridáme do neho aj polníček a zvyšok bazalky a všetko spolu dôkladne premiešame.

minipizza

Našu minipizzu si rozdelíme na menšie kúsky a doplníme čerstvým polníčkom ako prílohou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Ricottová minipizza s paradajkami, bazalkou a polníčkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 635 kcal / 181 kcal, Tuky: 35 g / 10,0 g, Sacharidy: 57 g / 16,3 g, Bielkoviny: 24 g / 6,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cherry paradajky, Dijónska horčica, Grécky jogurt, Olivový olej, Polníček, Polohrubá múka, Ricotta, Tmavé balsamico, Bazalka, Granulovaný cesnak, Kypriaci prášok, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *