Rozmarínovo-parmezánové kuracie prsia

so šalátom a horčicovo-citrónovým dresingom

Pripravte sa na nízkokalorický kurací rezeň. V tom našom nenájdete žiaden olej, len parmezán, strúhanku, rozmarín a vajíčko. Pečieme do chrumkava v rúre a podávame so šalátom a citrónovo-horčicovým dresingom. Toto všetko obsahuje len 521 kalórií a 46 gramov bielkovín na jednu porciu.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2180 kJ /
521 kcal
495 kJ /
95 kcal

Tuky

20 g

4,5 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,8 g

Sacharidy

34 g

7,7 g

Cukry

6 g

1,4 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

46 g

10,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Citrón (ks)

1

Dijónska horčica (g)

5

Javorový sirup* (ml)

5

Kuracie prsia* (g)

300

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

15

Olivy (g)

50

Parmezán* (g)

30

Polohrubá múka (g)

10

Šalátový mix (g)

70

Strúhanka (g)

50

Uhorka (ks)

0,5

Vajíčko* (ks)

1

Rozmarín 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

kura pred obalovanim

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. V jednom hlbokom tanieri spolu zmiešame nastrúhaný parmezán, strúhanku, rozmarín, soľ a čierne korenie. V druhom hlbokom tanieri rozšľaháme vajíčko. Mäso umyjeme a osušíme.

obalene kura

Rukou ho pritlačíme o podložku a vodorovným rezom vytvoríme tenšie filety. Poprášime ho múkou z oboch strán, obalíme najprv vajíčkom, a potom parmezánovou zmesou. Presunieme na alobal a pečieme na plechu 15 – 20 minút.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame olivový olej, šťavu z polovice citróna, horčicu, javorový sirup, soľ a čierne korenie.

salat

Do misky s dresingom postupne pridávame na polmesiačiky nakrájanú uhorku a mrkvu, rozpolené olivy a šalátový mix. Dôkladne premiešame.

rezen

Šalát s dresingom rozdelíme do tanierov a podávame s opečenými kuracími prsiami. Doplníme mesiačikmi druhej polovice citróna, ktorými pokvapkáme mäso. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Rozmarínovo-parmezánové kuracie prsia so šalátom a horčicovo-citrónovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 521 kcal / 95 kcal, Tuky: 20 g / 4,5 g, Sacharidy: 34 g / 7,7 g, Bielkoviny: 46 g / 10,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Citrón, Dijónska horčica, Javorový sirup, Kuracie prsia, Mrkva, Olivový olej, Olivy, Parmezán, Polohrubá múka, Šalátový mix, Strúhanka, Uhorka, Vajíčko, Rozmarín, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *