...

Stačí uvariť

Šalát z pečenej mrkvy a cibule

so šošovicou, fetou a medovo-horčicovým dresingom

Vytvoriť recept na šalát, aby mal 25 gramov bielkovín v jednej procii a neobsahoval mäso nie je ľahká úloha. Ale pre nás nič nie je nemožné, a tak sa pozrite, čo všetko sme skombinovali, aby sme to dosiahli. Hlavným zdrojom proteínov v tomto prípade je šošovica a feta. Upečená mrkva je takisto netradičným príjemným zeleninovým spetrením.

 #hviezdoukuchyne

salat z pecenej mrkvy

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2306 kJ / 551 kcal
461 kJ / 110 kcal

Tuky

17 g

3,4 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,8 g

Sacharidy

71 g

14,2 g

Cukry

14 g

2,8 g

Vláknina

15 g

3,0 g

Bielkoviny

25 g

5,0 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Hlávkový šalát (ks)

1

Mrkva (ks)

3

Feta* (g)

50

Cesnak (strúčik)

1

Šošovica (g)

150

Červená cibuľa (ks)

0,5

Jablčný ocot (g)

20

Dijónska horčica (g)

10

Med (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Rasca

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

sosovica sa vari

Šošovicu premyjeme a dáme variť do hrnca s vodou. Osolíme, privedieme k varu a následne stíšime plameň. Varíme 15 – 20 minút.

nakrajana mrkva

Zapneme rúru na 230 stupňov. Mrkvu očistíme, pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na polmesiačiky. 

mrkva a cibula

Cibuľu očistíme a takisto nakrájame na polmesiačiky. Spolu s mrkvou ich presunieme do misky. Pokropíme tretinou olivového oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a rascou. Premiešame a rozprestrieme na papier na pečenie. Pečieme 15 minút.

dresing

V miske po mrkve si pripravíme dresing. Dokopy zmiešame zvyšok olivového oleja, prelisovaný cesnak, jablčný ocot, med, horčicu, soľ a čierne korenie.

salat

Umyjeme a osušíme hlávkový šalát. Nakrájame na menšie kúsky a presunieme do misky s dresingom. Ku šalátu pridáme uvarenú šošovicu a premiešame. Ďalej do misky pridáme aj upečenú mrkvu a cibuľu. Opäť premiešame.

salat z pecenej mrkvy

Všetko máme pripravené, môžeme si posadať. Šalát rozdelíme do tanierov a posypeme nadrobenou fetou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Šalát z pečenej mrkvy a cibule so šošovicou, fetou a medovo-horčicovým dresingom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 551 kcal / 110 kcal, Tuky: 17 g / 3,4 g, Sacharidy: 71 g / 14,2 g, Bielkoviny: 25 g / 5,0 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená cibuľa, Cesnak, Dijónska horčica, Feta, Hlávkový šalát, Jablčný ocot, Med, Mrkva, Olivový olej, Šošovica, Rasca, Soľ, Čierne korenie

4.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Nie je na sklade

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.