Šalátový morčací burger

so špeci omáčkou, nivou a opečenými hubami

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2323 kJ /
555 kcal
474 kJ /
113 kcal

Tuky

35 g

7,1 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

12 g

2,4 g

Cukry

5 g

1,0 g

Vláknina

3 g

0,6 g

Bielkoviny

46 g

9,4 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Červ. cibuľa (ks)

0,5

Dij. horčica (g)

10

Hláv. šalát (ks)

1

Kečup* (g)

10

Majonéza* (g)

20

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Niva* (g)

50

Olivový olej (ml)

30

Šampiňóny* (g)

200

Trs. cukor (g)

5

Vajíčko* (ks)

1

Vínny ocot biely (ml)

40

Worchestrova omáčka (ml)

5

Kajenské korenie

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

cibula v naleve

V miske spolu zmiešame tretinu octu, soľ a cukor. Miešame, dokým sa cukor nerozpustí. Cibuľu očistíme, nakrájame na polmesiačiky a pridáme do nálevu. Premiešame a necháme na boku marinovať. 

maso s vajickom

V hlbokej miske spolu zmiešame mleté mäso, vajíčko, worchestrovu omáčku, soľ a čierne korenie. Premiešame, vytvoríme placky a odložíme na 10 minút do chladničky. Následne opečieme mäso po 5 minút z každej strany na tretine oleja.

huby v panvici

Kým je mäso v chladničke, umyjeme a nakrájame huby na tenké plátky. Na tretine oleja ich opekáme asi 10 minút. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Priebežne premiešavame. Nakoniec pridáme polovicu zvyšného octu. Premiešame a varíme ešte 1 minútu. 

omacka

V malej miske spolu zmiešame horčicu, kečup, majonézu a kajenske korenie. Odložíme nabok.

dresing

V čistej miske spolu zmiešame zvyšok oleja, octu, soľ a čierne korenie. Odložíme pár listov šalátu nabok a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Tie presunieme do misky s dresingom a premiešame.

Šalátový morčací burger so špeci omáčkou

Odložené listy šalátu rozdelíme do tanierov, potrieme omáčkou, pridáme mäso, opečené huby, nadrobenú nivu a červenú cibuľu. Podávame so šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Šalátový morčací burger so špeci omáčkou, nivou a opečenými hubami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 555 kcal / 113 kcal, Tuky: 35 g / 7,1 g, Sacharidy: 12 g / 2,4 g, Bielkoviny: 46 g / 9,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Červená cibuľa, Dijónska horčica, Hlávkový šalát, Kečup, Majonéza, Mleté morčacie mäso, Niva, Olivový olej, Šampiňóny, Trstinový cukor, Vajíčko, Vínny ocot biely, Worchestrova omáčka, Kajenské korenie, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *