Sezamom obalený losos

na tahini-parmezánovom caesar šaláte s jablkom

Skúšali ste už niekedy rybu s jablkom? A chceli by ste? Čítajte ďalej a spolu si pochutíme na tejto netradičnej kombinácii. Sladká chuť jabĺk sa bude miešať s chrumkavým lososom obaľovaným v zmesi vajíčka, kukuričného škrobu a sezamu. To všetko bude uložené na šaláte, ktorý dochutíme dresingom z citróna, tahini, dijónskej horčice a olivového oleja.

    #hviezdoukuchyne

losos na tahini

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2335 kJ / 558 kcal
467 kJ / 111 kcal

Tuky

39 g

7,8 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

12 g

2,4 g

Sacharidy

20 g

4,0 g

Cukry

9 g

1,8 g

Vláknina

5 g

1,0 g

Bielkoviny

27 g

5,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Vajíčko* (ks)

1

Jablko Gala (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Citrón (ks)

1

Parmezán* (g)

30

Rímsky šalát (ks)

1

Losos* (g)

200

Kukuričný škrob (g)

15

Dijónska horčica (g)

10

Tahini (g)

40

Sezam (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

marinada

Vytvoríme si zálievku ku šalátu. V miske spolu zmiešame polovicu šťavy z citróna, parmezán, prelisovaný cesnak, tahini, horčicu, polovicu olivového oleja, soľ, čierne korenie a doriedíme vodou, aby mala zálievka omáčkovitú konzistenciu.

vajicko so skrobom

V hlbokom tanieri spolu rozmiešame vajíčko a škrob. Rybu umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Stranu bez kože namočíme do vajíčkovej zmesy a poriadne ju v nej obalíme.

losos v sezame

Lososa vrátime kožou na podložku a posypeme sezamom. Prstami sa pokúsíme ho poriadne vtlačiť do ryby.

losos na panvici

Rozpálime olej na panvici a opekáme na ňom lososa sezamom obalenou stranou smerom dole – 3 minúty. Následne ho opatrne otočíme a opekáme ďalších 5 minút z druhej strany, aby bola koža pekne chrumkavá.

salat jablko a losos

Jablko umyjeme, rozdelíme na štvrtiny, zbavíme jadierok a stopky a ešte raz rozkrájame na ešte tenšie polmesiačiky. Presunieme do misky so zálievkou. Takisto ku nemu pridáme na malé kúsky nakrájaný umytý šalát. Premiešame.

losos s tahini

Šalát presunieme na spodok každého taniera a pokryjeme nakrájanými filetami lososa. Druhú polovicu citróna nakrájame na polmesiačiky a podávame spolu so šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Sezamom obalený losos na tahini-parmezánovom caesar šaláte s jablkom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 558 kcal / 111 kcal, Tuky: 39 g / 7,8 g, Sacharidy: 20 g / 4,0 g, Bielkoviny: 27 g / 5,4 g

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Jablko Gala, Kukuričný škrob, Losos, Olivový olej, Parmezán, Rímsky šalát, Sezam, Tahini, Vajíčko, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *