Sladkokyslé krevety

Sladkokyslé krevety s rezancami, mrkvou a červenou paprikou

Krevety s rezancami alebo rezance s krevetami si nemusíme vychutnať len v ázijských reštauráciách. Natrafili ste na recept, ktorý vám ukáže, ako si tento pokrm pripravíte v pohodlí vášho domova. Suroviny nájdete v každom správnom obchode. No ak nie práve v tom vašom a doručujeme ku vám domov, tak ste len pár klikov od pohodlnej donáčky surovín.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2486 kJ / 594 kcal
452 kJ / 108 kcal

Tuky

11 g

2,0 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,9 g

Sacharidy

83 g

15,1 g

Cukry

14 g

2,5 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

45 g

8,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Červená paprika (ks)

1

Cesnak (strúčik)

2

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Krevety* (g)

300

Kukuričný škrob (g)

10

Limetka (ks)

1

Mrkva (ks)

2

Olivový olej (ml)

10

Pad thai rezance (g)

140

Pekinská kapusta (ks)

0,5

Pomaranč (ks)

1

Rybia omáčka (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

20

Trstinový cukor (g)

15

Zázvor (g)

40

Čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

14. Mäkkýše a výrobky z nich

Postup

pripravena zelenina

Mrkvu očistíme a škrabkou nastrúhame na tenké plátky. Presunieme do stredne veľkej misky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na pásiky. Pridáme do misky. Ďalej do nej vložíme aj nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak a polovicu nakrájanej jarnej cibuľky. Premiešame. 

cestoviny sa varia

Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď voda vrie, pridáme do hrnca cestoviny a varíme asi 5 minút na stredne veľkom plameni, dokým nezmäknú. Scedíme vodu a odložíme nabok.

Krevety rozmrazíme v sitku pod tečúcou vodou.

pridame krevety

V hlbokej panvici alebo hrnci rozpálime olivový olej a opečieme na ňom zeleninu z prvého kroku. Pravidelne premiešavame a varíme 5 minút. Medzitým nakrájame na malé kúsky kapustu a spolu s krevetami ju pridáme do panvice a varíme ďalšie 3 minúty.

skorb so stavou

V malej miske spolu zmiešame škrob a šťavu z limetky. Odložíme nabok.

zmes zeleniny a kreviet v panvici

Do panvice odšťavíme pomaranč, pridáme 100 ml vody (2 porcie), cukor, sójovú omáčku a rybiu omáčku. Privedieme k varu a pomaličky prilejeme zmes z predchádzajúceho kroku. Znížime plameň, pridáme cestoviny a miešame. Varíme, dokým omáčka nezhustne.

krevetami s rezancami

Hotové cestoviny rozdelíme do misiek  a ozdobíme zvyšnou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Sladkokyslé krevety s rezancami, mrkvou a červenou paprikou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 594 kcal / 108 kcal, Tuky: 11 g / 2,0 g, Sacharidy: 83 g / 15,1 g, Bielkoviny: 45 g / 8,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Červená paprika, Cesnak, Jarná cibuľka, Krevety, Kukuričný škrob, Limetka, Mrkva, Olivový olej, Pad thai rezance, Pekinská kapusta, Pomaranč, Rybia omáčka, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Zázvor, Čierne korenie

9.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *