Sopa de fideo

Mexická paradajková polievka s avokádom a fetou

Paradajkovú polievku mal asi každý z nás. Vynikajúca zeleninová polievka so syrom a pôvodom v Taliansku. My dnes pôjdeme o kúsok ďalej. Predstavujeme vám mexickú variáciu paradajkovej polievky. Takisto použijeme paradajky, ktoré budeme mixovať a pridáme aj syr, no tam sa podobnosť končí. Preskúmajte v našom recepte, v čom sa líšia.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
996 kJ / 238 kcal
199 kJ / 48 kcal

Tuky

10 g

2,0 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,6 g

Sacharidy

30 g

6,0 g

Cukry

13 g

2,6 g

Vláknina

5 g

1,0 g

Bielkoviny

7 g

1,4 g

Čas

35 minút

Suroviny na 4 porcie

Avokádo* (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Feta* (g)

50

Hrášok mrazený* (g)

100

Limetka (ks)

0,5

Maslo* (g)

20

Mrkva (ks)

1

Paradajka (ks)

2

Pretlak paradajkový* (g)

200

Špagety celozrnné (g)

50

Zelená fazuľka* (g)

100

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Oregano 

     

Rasca

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

nakrajana paradajka, cibula a prelisovany cesnak

Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajku nakrájame na malé kúsky. V hrnci rozpustíme polovicu masla a opečieme na ňom pripravenú zeleninu.

rozmixovane paradajky

Zeleninu varíme asi 5 minút. Následne ju dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom a zmes odložíme nabok. 

nakrajana mrkva a fazula

Kým sa paradajka varí, očistíme mrkvu a nakrájame ju na čo najmenšie kúsky. Fazuľku takisto nakrájame na menšie časti. V hrnci z predošlého kroku rozpustíme zvyšné maslo a opražíme na ňom 3 minúty mrkvu.

polievka sa vari

Ku mrkve pridáme rozmixovanú zmes, cestovinu polámanú na 5 cm dlhé kúsky, liter vody, siľ, čierne korenie, oregano, rascu a paradajkový pretlak. Varíme asi 20 minút, dokým mrkva nezmäkne. Ak máme málo vody, alebo je polievka príliš hustá, dolejeme z vodovodu ďalšiu.

avokado a limetka

Keď je už mrkva mäkka, pridáme do hrnca aj fazuľku a hrášok, premiešame a varíme posledné dve minúty. Medzitám nakrájame avokádo na malé kúsky a limetku na polmesiačiky.

mexicka paradajkova polievka

Uvarenú polievku rozdelíme do tanierov, prisypeme do nej avokádo, nadrobenú fetu a pokropíme limetkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Sopa de fideo – Mexická paradajková polievka s avokádom a fetou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 238 kcal / 48 kcal, Tuky: 10 / 2,0 g, Sacharidy: 30 g / 6,0 g, Bielkoviny: 7 g / 1,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Feta, Hrášok mrazený, Limetka, Maslo, Mrkva, Paradajka, Pretlak paradajkový, Špagety celozrnné, Zelená fazuľka, Žltá cibuľa, Oregano, Rasca, Soľ, Čierne korenie

2.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *