Steak z hovädzieho zadného

s pečenými sladkými zemiakmi a polníčkovo-orechovým šalátom

Pripravte si poriadny kus mäsa s hranolkami a šalátom podľa nášho receptu. Steak prepečieme podľa našich preferencií, hranolky zo sladkých zemiakov opečieme v rúre a šalát z polníčka nám to všetko príjemne spestrí. Jedlo poteší aj tých, ktorí sa nekamarátia s lepkom alebo laktózou. Pozor ale na orechy!

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2373 kJ / 567 kcal
624 kJ / 149 kcal

Tuky

30 g

7,9 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

22 g

5,8 g

Sacharidy

36 g

9,5 g

Cukry

8 g

2,1 g

Vláknina

7 g

1,8 g

Bielkoviny

40 g

10,5 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Polníček (g)

70

Hovädzie mäso* (g)

300

Bataty (g)

300

Vlašské orechy (g)

50

Tmavé balsamico (ml)

10

Dijónska horčica (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

5. Arašidy a výrobky z nich

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

bataty

Zapneme rúru na 260 stupňov. Bataty umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme tretniou olivového oleja. Presunieme na plech a pečieme v rúre 10 minút. Potom hranolky pootáčame a pečieme ďalších 5 minút.

surovy steak v panvici

Mäso dôkladne osolíme a okoreníme čiernym korením. V panvici rozpálime polovicu zvyšného olivového oleja a opekáme na ňom mäso.

opeceny steak v panvici

Steaky pečieme podľa vlastných preferencií 3 – 7 minút z každej strany. Pravidelne otáčame a kontrolujeme.

dresing

Do stredne veľkej misky nalejeme balsamico, zvyšný olivový olej a dijónsku horčicu. Premiešame. Orechy nahrubo nakrájame a presunieme do misky s dresingom. Nakoniec pridáme aj umytý polníček a premiešame.

steak s pecenymi zemiakmi

Do tanierov rozdelíme opečené steaky, pridáme šalát s orechami a pečenými sladkými zemiakmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Steak z hovädzieho zadného s pečenými sladkými zemiakmi a polníčkovo-orechovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 567 kcal / 149 kcal, Tuky: 30 g / 7,9 g, Sacharidy: 36 g / 9,5 g, Bielkoviny: 40 g / 10,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Dijónska horčica, Hovädzie mäso, Olivový olej, Polníček, Tmavé balsamico, Vlašské orechy, Soľ, Čierne korenie

6.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *