Stredomorské špajle

s karfiolovým Tabouli šalátom

Domáca slovenská kuchyňa je fajn, ale poďme tentokrát na dovolenku. Nebude to nič konkrétne. Vyberieme sa k moru. Presnejšie ku stredozemnému moru. Aj keď sme stále doma v kuchyni, tak na tanier si prinesieme malé kebaby z hovädzieho mäsa obaľované v zmesi korenín. Doplníme netradičnou prílohou, ktorou bude šalát z karfiola, citrónovej kôry, mäty, petržlenovej vnate, paradajky a papriky.

    #hviezdoukuchyne

Steak na spajli

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2419 kJ / 578 kcal
465 kJ / 111 kcal

Tuky

45 g

8,7 g

nasýtené mastné kyseliny

15 g

2,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,7 g

Sacharidy

8 g

1,5 g

Cukry

3 g

0,6 g

Vláknina

6 g

1,2 g

Bielkoviny

36 g

6,9 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Karfiol (ks)

0,5

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

2

Citrón (ks)

1

Hovädzie zadné* (g)

300

Paradajka (ks)

2

Olivový olej (ml)

20

Mäta

 

Petržlenová vňať

 

Paprika sladká mletá

 

Rasca

 

Sušený koriander

 

Kajenské korenie

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

karfiol

Ak máme drevené špajle, tak ich na začiatku dáme do taniera s vodou, aby sa ňou nasiakli.

Karfiol umyjeme, nastrúhame na strúhalde a opečieme na tretine olivového oleja. Pridáme soľ a čierne korenie a pečieme asi 5 minút.

nastruhany karfiol

Opečený karfiol rozprestrieme na papieri na pečenie v rovnomernej vrstve, aby sa schladil.

marinovane maso

V malej miske zmiešame všetky koreniny a zamiešame. Steak umyjeme osušíme a nakrájame na 2 – 3 centimetrové kocky. Obalíme ich v koreninovej zmesi a ponapichujeme na špajle. Opekáme na tretine oleja v panvici po 2 minúty z každej strany – dokopy 8 minút.

karfiol s citronovou korou

Karfiol presunieme do väčšej misky kam postupne pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, prelisovaný cesnak, nakrájanú jarnú cibuľku, mätu a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno.

uhorka a paradajka

Ďalej do misky pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú uhorku, a takisto nadrobno nakrájanú paradajku. Zmes v miske polejeme zvyškom olivového oleja, dosolíme, dokoreníme a premiešame.

hovadzie na spajli

Do tanierov rozdelíme šalát z karfiolu a prikryjeme opečeným mäsom na špajly. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Stredomorské špajle s karfiolovým Tabouli šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 578 kcal / 111 kcal, Tuky: 45 g / 8,7 g, Sacharidy: 8 g / 1,5 g, Bielkoviny: 36 g / 6,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Hovädzie mäso, Jarná cibuľka, Karfiol, Olivový olej, Paradajka, Uhorka, Kajenské korenie, Mäta, Paprika sladká mletá, Petržlenová vňať, Rasca, Sušený koriander, Soľ, Čierne korenie

7.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *