Stredomorský kurací quinoa šalát

s fetou a tzatziki

Zakomponovať grécky šalát do iných jedál je dobrú nápad, a tak to poďme urobiť aj dnes. Dnes si pripravíme kombináciu gréckeho šalátu, tzatziki, grilovaných kuracích pŕs a quinoy. Výsledok dostaneme pripravením všetkých spomenutých jedál zvlášť a ich následným zmiešaním dokopy v jednej miske. Jednoduché, rýchle a chutné.

    #hviezdoukuchyne

kuracia quinoa salat

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2343 kJ / 560 kcal
669 kJ / 160 kcal

Tuky

29 g

8,3 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

2,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,7 g

Sacharidy

37 g

10,6 g

Cukry

2 g

0,6 g

Vláknina

4 g

1,1 g

Bielkoviny

36 g

10,3 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Kuracie prsia* (g)

200

Feta* (g)

50

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

100

Kalamata olivy (g)

50

Citrón (ks)

0,5

Grécky jogurt* (g)

100

Quinoa (g)

100

Olivový olej (ml)

20

Petržlen

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

quinoa v hrnci

Quinou dáme variť s 250 ml vody (2 porcie). Keď nám zovrie, stíšime plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme ešte 10 minút. Citrón odšťavíme a polovicu šťavy prilejeme do hrnca a polovicu necháme v menšej miske, kde budeme robiť tzatziki.

nakrajana uhorka

Paradajky umyjeme, nakrájame na menšie a premiestníme do stredne veľkej misky. Uhorku umyjeme a jednu tretinu nakrájame nadrobno a zvyšok prerežeme napoly a potom na tenké polkruhy. Nadrobno nakrájaná uhorka ide do misky s citrónovou šťavou.

maso pred grilvanim

Zvyšnú uhorku presunieme do misky s paradajkami.

Mäso umyjeme, vysušíme, zbavíme mastných častí a prerežeme pozdĺžne, aby nám vznikli tenké filety, ktoré osolíme a okoreníme z každej strany.

maso v panvici

V panvici rozpálime olivový olej, na ktorom budeme opekať prsia po 5 minút z každej strany, kým sa poriadne neprepečú. Potom ich na čistej doske na krájanie narečeme na plátky.

tztziki a salat

Do misky s nadrobno nakrájanou uhorkou a citrónovou šťavou prelisujeme očistený cesnak, grécky jogurt soľ a čierne korenie. Do misky s paradajkami pridáme olivy, nadrobený syr feta, nakrájané kuracie prsia a uvarenú quinou.

kuracia quinoa salat

Každú z misiek dôkladne premiešame a môžeme servírovať. Najprv do taniera uložíme šalát s quinoou a naň natrieme lyžičkou tzatziki z druhej misky. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Stredomorský kurací quinoa šalát s fetou a tzatziki

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 560 kcal / 160 kcal, Tuky: 29 g / 8,3 g, Sacharidy: 37 g / 109,6 g, Bielkoviny: 36 g / 10,3 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cherry paradajky, Citrón, Feta, Grécky jogurt, Kalamata olivy, Kuracie prsia, Olivový olej, Quinoa, Uhorka, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *