Syrové kuracie stehná

s opekanou cibuľou, hubami a čerstvým tymiánom

Kuracie stehná sú o čosi viac kalorickejšie ako prsia, ale je dôležité, aby strava bola pestrá, a teda nie je dobré, aby sme do seba stále tlačili najdiétnejšie mäso s brokolicou na pare. Doprajme si tentokrát stehná zapečené so syrom a ako prílohu budeme servírovať zmes opečenej cibule a šampiňónov. Netradičné a zaujímavé, a preto také naše.  #hviezdoukuchyne

kuracie so syrom a sampinonmi

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2816 kJ / 673 kcal
687 kJ / 164 kcal

Tuky

54 g

13,2 g

nasýtené mastné kyseliny

27 g

6,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

5 g

1,2 g

Cukry

4 g

1,0 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

40 g

9,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Kuracie stehno bez kosti* (g)

340

Cesnak (strúčik)

2

Mozzarella* (g)

70

Parmezán* (g)

30

Šampiňóny (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

1

Maslo* (g)

50

Worchestrova omáčka (ml)

20

Petržlenová vnať 
Tymían čerstvý 
Soľ, čierne korenie 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

suroviny na pripravu

Pripravíme si panvicu vhodnú aj do rúry, poprípade improvizujeme s presúvaním obsahu panvice do hlbokého alebo obyčajného pekáča.

stehna v panvici

Mäso umyjeme, zbavíme mastných častí, osušíme, okoreníme soľou a čiernym korením a na roztopenej tretine masla v panvici opekáme z každej strany po 4 minúty. Upečené stehná odložíme nabok, panvicu budeme používať ďalej.

cibula v panvici

Kým sa opekalo mäsko, my sme si očistili, prekrojili na polovicu a nakrájali na polmesiačiky cibuľu. V panvici použitej v predchádzajúcom kroku necháme rozpustiť zvyšok masla a opekáme na nej nakrájanú cibuľu, kým nezhnedne – asi 10 minút.

tymian huby cesnak a miska

Počas toho ako s cibuľa opeká, umyjeme a nakrájame na tenké plátky huby, očistíme a prelisujeme cesnak, tymián a petržlenovú vňať umyjeme a oddelíme lístky od stoniek. Vňať nasekáme nadrobno. Zapneme rúru na 220 stupňov.

cibula s hubami

Keď je cibuľa pripravená, pridáme ku nej všetky nakrájané suroviny z predchádzajúceho kroku okrem petržlenovej vňate. Tej použijeme len polovicu. Podlejeme zmes v panvici vodou a Worchestrovou omáčkou. Premiešame a varíme asi 5 minút.

kuracie so syrom na hubach

Stehná presunieme do panvice, pokryjeme mozzarellou a parmezánom a necháme zapiecť do rúry kým syry nezhnednú – asi 4 minúty. Tanier posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a môžeme sa pustiť do toho. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Syrové kuracie stehná s opekanou cibuľou, hubami a čerstvým tymiánom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 673 kcal / 164 kcal, Tuky: 54 g / 13,2 g, Sacharidy: 5 g / 1,2 g, Bielkoviny: 40 g / 9,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Kuracie stehno bez kosti, Maslo, Mozzarella, Parmezán, Šampiňóny, Worchestrova omáčka, Žltá cibuľa, Talianske korenie, Tymián čerstvý, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *