Teplý cestovinový šalát

s tekvicou, jablkom, kozím syrom a orieškami

Príjemný cestovinový šalát prevoňaný tymiánom budete mať pripravený už za 30 minút. Nájdete v ňom zapečenú tekvicu, jablko, kozí syr a pekanové orechy. Jemná tekvica sa dopĺňa s chrumkavými orieškami a sladké jabĺčko s intenzívnym kozím syrom. Naozaj zaujímavá bezmäsitá zmena.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2858 kJ /
683 kcal
752 kJ /
179 kcal

Tuky

34 g

 8,9 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

23 g

6,1 g

Sacharidy

70 g

18,4 g

Cukry

8 g

2,1 g

Vláknina

8 g

2,1 g

Bielkoviny

19 g

5,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Dijónska horčica (g)

10

Jablko Gala (ks)

1

Kozí syr* (g)

50

Olivový olej (ml)

20

Pekanové orechy (g)

50

Rotini (g)

100

Šalotka (ks)

0,5

Tekvica maslová (g)

400

Tmavé balsamico (ml)

10

Tymián čerstvý

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

tekvica na panvici

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Tekvicu očistíme a nakrájame na malé kocky. Jablko rozštvrtíme a nakrájame na malé kocky. Presunieme do misky, polejeme polkou oleja, osolíme a okoreníme. Lístky tymiánu oddelíme od stonky a pridáme do misky.

cestoviny sa varia

Zmes v miske premiešame, rozprestrieme na plech a pečieme v rúre 20 minút.

Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Na slabom plameni mierne zakryté varíme asi 8 minút. Následne ich scedíme a necháme odkvapkať.

dresing

Kým sa cestoviny varia a tekvica pečie, pripravíme si dresing. V miske spolu zmiešame balsamico, olej, horčicu, soľ a čierne korenie. Následne pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájanú šalotku. Všetko ešte raz premiešame.

cestoviny s tekvicou

Do misky z prvého kroku presunieme uvarené cestoviny, dresing a opečenú tekvicu s jablkom. Opatrne premiešame.

cestovinový šalát s tekvicou

Nakoniec zmes rozdelíme do tanierov a ozdobíme kozím syrom a pekanovými orechami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Teplý cestovinový šalát s tekvicou, jablkom, kozím syrom a orieškami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 683 kcal / 179 kcal, Tuky: 34 g / 8,9 g, Sacharidy: 70 g  / 18,4 g, Bielkoviny: 19 g / 5,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Dijónska horčica, Jablko Gala, Kozí syr, Olivový olej, Pekanové orechy, Rotini, Šalotka, Tekvica maslová, Tmavé balsamico, Tymián čerstvý, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *