Teplý thajský šalát

s hovädzím mäsom, bylinkami a arašidmi

Mätový čaj je fajn. A čo tak ho zapojiť aj do hlavného jedla? Základom šalátov by mala byť pravdepodobne zelenina. Ale to nestačí. Dresing by sa takisto hodil, ale to je stále málo. Mäsko? Prečo nie. Ale pravý rozdielový hráč budú bylinky. Okrem mäty pridáme aj za hrsť koriandru a spoznáme ten rozdiel.

    #hviezdoukuchyne

salat s hovadzim masom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1741 kJ / 416 kcal
395 kJ / 94 kcal

Tuky

20 g

4,5 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

18 g

4,3 g

Cukry

6 g

1,4 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

40 g

9,1 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie
Mrkva (ks)

1

Uhorka (ks)

0,5

Arašidy (g)

30

Cesnak (strúčik)

1

Cherry paradajky (g)

200

Limetka (ks)

1

Šalotka (g)

30

Šalátový mix (g)

70

Hov. mäso* (g)

300

Trstinový cuk. (g)

5

Rybia omáčka (ml)

10

Sójová o. (ml)

5

Sezamový olej (ml)

20

Chilli
Mäta
Koriander
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

dresing

Vo väčšej miske spolu zmiešame polovicu sezamového oleja, prelisovaný cesnak, šťavu z limetky, trstinový cukor, rybiu omáčku, sójovú omáčku, chilli a čierne korenie. 

salat

Misku s dresingom začneme plniť zeleninou. Uhorku prepolíme a nakrájame na polmesiačiky. Paradajky rozpolíme. Mrkvu nastrúhame na najväčšom strúhadle. Šalotku nakrájame na polmesiačiky.

steak na panvici

Na panvici rozpálime zvyšný olej. Kým sa panvica nahrieva, umyjeme, osušíme mäso a poriadne ho osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán. Steak opekáme podľa vlastných preferencií 2 – 5 minút z každej strany.

salat s matou

Do misky so zeleninou pridáme šalátový mix, nasekanú mätu a koriander. Šalát premiešame. 

Arašidy nahrubo nasekáme a odložíme nabok.

salat s hovadzim masom

Steak nakrájame na pásiky, pridáme do misky so šalátom a premiešame. Rozdelíme do tanierov a posypeme nasekanými arašidmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Teplý thajský šalát s hovädzím mäsom, bylinkami a arašidmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 416 kcal / 94 kcal, Tuky: 20 g / 4,5 g, Sacharidy: 18 g / 4,3 g, Bielkoviny: 40 g / 9,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cherry paradajky, Limetka, Mrkva, Nízka roštenka (Striploin steak), Rybia omáčka, Šalátový mix, Šalotka, Sezamový olej, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Uhorka, Chilli, Mäta, Koriander

9.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *