Teriyaki morčací burger

s grilovanou cibuľkou a ananásovým šalátom

Burger si musíme dopriať aj my, ktorí sa staráme o svoje postavy. No tie naše s tým absolútne nemajú problém. Aj preto môžete tento morčací burger nájsť v kategórii nízkokalorické. Je to preto, že 100 gramov receptu obsahuje len 85 kalórií. Celkovo ich je 681 v porcii, čo ukazuje, že sa z toho najedia aj dvaja.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2849 kJ /
681 kcal
356 kJ /
85 kcal

Tuky

8 g

1,0 g

nasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

111 g

13,9 g

Cukry

41 g

5,1 g

Vláknina

9 g

1,1 g

Bielkoviny

42 g

5,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Ananás* (ks)

0,5

Červená cibuľa (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

2

Kaiserka (ks)

2

Kukuričný škrob (g)

10

Ľadový šalát (ks)

0,5

Mrkva (ks)

1

Mleté morčacie mäso* (g)

300

Ryžový ocot (ml)

20

Sezamový olej (ml)

30

Sójová omáčka (ml)

30

Strúhanka (g)

50

Trstinový cukor (g)

10

Uhorka (ks)

0,5

Zázvor (g)

40

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na omacku

V malom hrnci spolu zmiešame nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, 100 ml vod (2 porcie), polovicu sójovej omáčky, ryžového octu a trstinového cukru. Zohrejeme a privedieme k varu. 

skrob s vodou

V malej miske spolu zmiešame škrob a malé množstvo vody. Keď zmes v hrnci vrie, prilejeme škrob s vodou a miešame, dokým omáčka mierne nezhustne. Vypneme plyn a odložíme nabok.

cibula

V panvici rozpálime tretinu oleja. Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska a opečieme ju na panvici po 3 minúty z každej strany. Odložíme nabok.

masove placky

V stredne veľkej miske spolu zmiešame mleté mäso, strúhanku, soľ a čierne korenie. Dôkladne zmes premiešame, vytvarujeme z nej burgre a na polovici zvyšného oleja ich opečieme v panvici po cibuli. Opekáme asi 5 minút z každej strany.

suroviny na dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame zvyšný olej, cukor, sójovú omáčku a ryžový ocot. Premiešame. Do misky s dresingom pridáme na kocky nakrájaný ananás, nastrúhanú uhorku a mrvku a na pásiky nakrájaný ľadový šalát. Premiešame.

morcaci burger

Žemle môžeme zapiecť na panvici, v rúre alebo na grile. Uložíme na spodnú časť pečiva opečené mäso, polejeme omáčkou z prvého kroku, priložíme cibuľu, časť šalátu a prikryjeme druhou časťou žemle. Podávame so šalátom Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Teriyaki morčací burger s grilovanou cibuľkou a ananásovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 681 kcal / 85 kcal, Tuky: 8 g / 1,0 g, Sacharidy: 111 g  / 13,9 g, Bielkoviny: 42 g / 5,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Ananás, Červená cibuľa, Cesnak, Kaiserka, Kukuričný škrob, Ľadový šalát, Mrkva, Mleté morčacie mäso, Ryžový ocot, Sezamový olej, Sójová omáčka, Strúhanka, Trstinový cukor, Uhorka, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *